*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Engelli Bireylerin İstihdamı Projesi' ile 27 Engelli İşe Başladı  (Okunma sayısı 1013 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Engelli Bireylerin İstihdamı Projesi' ile 27 Engelli İşe Başladı



Engelli Eğitim Sağlık Spor Vakfı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde yürütülen 'Engelli Bireylerin İstihdamı Projesi' kapsamında meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 27 engelli, işe başladı

Engelli Vakfı Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, istihdam projesi kapsamında eğitimlere katılan ve başarılı olan zihinsel-bedensel engelli ve down sendromlu gençleri, çalıştıkları otellerde ziyaret etti. Onları iş başında izleyen Ay, otel yöneticilerinden de bilgi aldı. Engelli bireylerin katıldıkları mesleki eğitim kursunda başarı gösterdiğini ifade eden Ay, "Proje, özel gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine olan güvenlerinin güçlenmesine, geleceklerini görmelerine, iş hayatına atılarak yaşama daha sımsıkı bağlanmalarına, ailelerinin de mutlu olmasını sağladı" dedi.

Özel bireylerin çalışma hayatına başladıkları işyerlerine uyumları konusunda kurumların yoğun çaba gösterdiğine de işaret eden Ay, "Gençlerimizle birebir ilgileniyorlar, yaşanılan problemlerde vakfımızla işbirliği yapıp, birlikte çözüme ulaşıyoruz. Her şey engelliyi anlamaktan geçiyor. Amacımız çalışma yaşamında engelli bireylerden maksimum verimliliği sağlayarak istihdamlarının devamlılığını sağlamak" diye konuştu.

Projeye destek veren Royal Holiday Otel'in İnsan Kaynakları Müdürü Nahide Altaş, İŞ-KUR ve Engelli Eğitim Sağlık Spor Vakfı'nın projenin sağlıklı yürümesi konusundaki hassasiyetlerini takdirle karşıladıklarını 10 engelliyi istihdam ettiklerini belirtti.

Royal Wings Otel'in İnsan Kaynakları Müdürü Nevin Bozan de "Proje, engelli bireylerin istihdamında birlikte çalışmamızda, bireylerin işyerine uyumlarında son derece etkili oldu" diye konuştu.

19.03.2016 - antalyasonhavadis.com


Etiketler: URUP: Bir ölçü aleti üyelik yeni LÜTFEN beni eklermisiniz RICA ederim saygılarımla TOKUÇ: Ağaçtan yapılan, çamaşır yıkamakta kullanılan araç TUNCUKMAN: Garip hareketlerde bulunan TUNUŞMAK: Kaybolmak, yerinden ayrılmak