*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’de İnsan Olmak Çok Zor Ama Engelli Bir Bayan Olursan Daha Zor  (Okunma sayısı 1087 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye’de İnsan Olmak Çok Zor Ama Engelli Bir Bayan Olursan Daha Zor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Hizmetler şube Müdürlüğüne bağlı eşitlik biriminin çok güzel bir programı oldu. Genel olarak geçen hafta cumartesi başlayan program hala devam ediyor. Bende bugünkü yazım da engelli kadınların sorunlarından söz etmeye çalıştım.

Türkiye’de insan olmak çok zor ama kadın olmak daha zor. Birde engelli bir bayan olursan işin daha zor oluyor. Buna örnek verecek olursak bir kadın düşünün çocuğu okula gidiyor, okulun ikinci katına ve okulda asansör yok sınıfına çıkacak. Kadın düşünün bir işe gidiyor engeli nedeniyle işe alınmıyor. Buna biraz açıklık getirelim kadın tekerlekli sandalyede ise ya da epilepsi hastası ise işi almakta zorlanıyor. Ben bu örneği çok verdim yine veririm, bir iş adamı engelli bayan arıyor engeli görünmeyecek ama güzel olacak. Daha iş adamlarının kafasından geçen düşünce bu engellileri nasıl çalıştıracaklarını bilmiyorlar.

Genel olarak bir tablo çizdim. Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Nilüfer eşitlik biriminin desteğiyle Nilüfer yerleşkesinde bir toplantı yaptı ve bundan sonraki çalışmaları önlerine koymaya çalıştılar ama yine yukarıda yazdığım gibi istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarını bu sıkıntıların aşılabilir olunduğunu söylediler ama iş adamlarının bu konuda hassas davranılmadığını belirten konuşmalar yapıldı. Aslında engellilere engelli kadınlara destek sağlanırsa çok önemli konularda başarılı olabildiğini vurguladılar. Bu konuda desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi Bizim Ev ve Sosyal Destek birimi sorumlusu Nilgün Gülay’a ve ekip arkadaşlarına biz de gazetemiz aracılığıyla teşekkür ediyoruz.

Engelli kadınlar derneğinin etkinliğini salı günü yazmıştım. Bugünkü yazımda da Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Sayın Müzeyyen Yıldırım'dan söz edeceğim. Müzeyyen Yıldırım ikinci dönemin yıldönümünü kutluyor yani yönetimiyle bir yıldan beri çalışmalarına devam ediyor. Müzeyyen Yıldırım salı günü Koza Han da derneğinde bulunan engelli kadınlarla bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu. Burada güzelce vakit geçirdiler.

VALİLİKTE İNSAN HAKLARI KURULUYOR

Haber gazetesindeki köşemi haftada ikiye çıkartmamın nedenlerinden biride bir günü engellilerin sorunlarına ayırmaktı ama engellilerin gündemleri haberleri ve etkinlikleri ve sorunları giderek fazlalaştığı için bu konuya zaman ayıramadık ama zaman zaman engellilerle sohbet edip gündelik yaşantısını, sıkıntılarını sizlere aktaracağım. Çünkü engellilerin sıkıntıları kurumlarda kuruluşlarda yaşadıkları engeller o kadar çok ki bunu köşemden aktarmaya çalışacağım.

Sakatlar derneği Bursa şube başkanı Müzeyyen Yıldırım aynı zamanda valilikte insan haklarına da üye burada engellilerin sözcülüğünü yapıyor. Hatta Mayıs ayındaki toplantıda kurula engellilerle ilgili bilgiler verilecek ve bu bilgilerde uzlaşı yolu arayacak. / Akın Karakız

10.03.2016 - bursahaber.com

Etiketler: Akrabalarınızdan böbrek nakli, bir felaket mi bir coşku mu? nra nefroloji muayenesi için randevu alıcaksınız Nefroloji muayenesi sonra edilecektir sayılı Kanunun  nci maddesine göre inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları