*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 2016'da Engelli Memur Adaylarının Mağduriyet Giderilecek mi?  (Okunma sayısı 725 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
2016'da Engelli Memur Adaylarının Mağduriyet Giderilecek mi?



Bilindiği üzere engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından birisi de istihdam sorunu. Bir çok engelli vatandaş özel sektörde istihdam edilememe gerekçesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeyi istemekte, hal böyle olunca da engelli vatandaşlarımız için düzenlenmiş olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) önemi oldukça artmaktadır.

2015/2 EKPSS ATAMALARININ YANKILARI SÜRÜYOR

Devlet Personel Başkanlığının Kasım 2015 yılı verilerine göre kamu kurum ve kuruluşlarında açık olan engelli kontenjan sayısı 22 bin 500’lerde iken Aralık ayında yapılan 2015/2 EKPSS atamasına verilen 1950 engelli kadro sayısı, atama bekleyen tüm engelli memur adaylarınca şaşkınlıkla karşılanmış ve mevcut olan 22 bin 500 boş kadro içerisinden kendilerine reva görülen bu sayının yetersizliğini her ortamda dile getirmişlerdi.

Ancak bu tepkiler herhangi bir sonuçla karşılık bulamayınca atama bekleyen özellikle ön lisans ve lisans mezunu engelli memur adayları 2014 yılı EKPSS puanları ile açıkta kalmanın üzüntüsünü yaşamışlardı.

Hal böyle olunca bir yandan Nisan ayında yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına çalışmaya başlayan adaylar bir yandan da kendilerine vaat edilen 4 – 5 bin atamanın neden yapılamadığı sorularını sorarken gerek geçtiğimiz günlerde Sayın Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama ile, “Engelli Kardeşlerimiz için her yıl yapılan Kamudaki engelli atamaları 24 Nisan 2016'daki EKPSS sınavından sonraki dönemde yapılabilecektir. Bugün de, Devlet Personel Başkanlığı adaylar tarafından merakla beklenen 2016 EKPSS Engelli Memur Yerleştirme Takvimini açıkladı.”  gerek se Devlet Personel Başkanlığının bugün itibariyle 2016 EKPSS Engelli Memur Yerleştirme Takvimini açıklamasıyla yapılacak sınava kadar yeni bir atamanın yapılmayacağı kesinlik kazanmış oldu.

2016 ATAMALARINDA MAĞDURİYET GİDERİLSİN!

Bu gelişmelerin ardından ilk hayal kırıklığını 2015’in sonlarında yaşayan memur adayları ikinci şoku hatırlanacağı üzere alım yapılacak kadro sayısının açıklanmasıyla yaşamışlardı. Şimdi ise bu kadar geç bir tarihe yerleştirmelerin bırakılması, engelli memur adaylarının yeterince anlaşılmadığının göstergesi oldu.

Engellilersitesi.com olarak bu kararın yanlış olduğunu düşünüyor, tarihlerin değişmesi daha erken tarihe atama planlanması, kadro sayısının ise arttırılması gerektiğini vurguluyoruz.

Bu vesile ile engellilersitesi.com olarak tüm engelli memur adayları adına her defasında engellilere yönelik hassasiyetlerini dile getiren AK Partinin tüm kurmaylarına, vekillerine, Bakanlarına ASP Bakanı Sema RAMAZANOĞLU ve ÇSGB Süleyman SOYLU’ya  sesleniyor, engelli memur adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

29.01.2016 - Engellilersitesi.com



Etiketler: sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri ifade eder hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak Başvuru Özel Şartları