*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hawking uyardı: Sonumuzu hazırlıyoruz  (Okunma sayısı 1270 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Hawking uyardı: Sonumuzu hazırlıyoruz
« : Ocak 23, 2016, 08:04:37 ÖÖ »
Hawking uyardı: Sonumuzu hazırlıyoruz



Dünyanın en ünlü fizikçilerinden biri olan Stephen Hawking, insanlığın sonu kendi eserimizle olacak dedi.

Bazı insanlar Stephen Hawking'in görüşlerini fazlasıyla ütopik bulsada Hawking, dünyanın en önemli fizikçilerinden biridir. Genç yaşta yakalandığı hastalığa rağmen asla yılmayıp yaşama sım sıkı tutunan ünlü fizikçi, BBC tarafından hazırlanan programda ciddi uyarılarda bulundu.

İnsanlık büyük tehlikede diye bulunan ünlü fizikçi bu tehlikelerden de bahsetti. Bu tehlikeler nükleer savaş olasılığı, küresel ısınma ve genetik yapısında değişiklik yapılan virüsler olduğunu belirtti. Böyle bir felaket senaryosunda bile insanlığın hala devam edebileceğini söyleyen ünlü fizikçi, "Yakın bir zamanda gerçekleşme olasılığı düşük olsa da dünyada bir felaket mutlaka yaşanacak ve bu zaman giderek yaklaşıyor. Gerçi o zamana kadar yıldızlarla açılmış olacağımız için felaket, insanlığın sonunu getirmeyecek" dedi.

"Gelecek yüzyıl içerisinde uzayda kendi kendimize yetecek koloniler oluşturma ihtimalimiz zayıf, o yüzden bu dönemde çok dikkatli olmalıyız" diyen ünlü fizikçi bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler büyük kötülükler getirebileceğine değindi. Bu sebeple teknolojiye önem verilmemesi değil teknolojinin kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.