*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hangi İllerde Kar Tatili Olacak?  (Okunma sayısı 712 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Hangi İllerde Kar Tatili Olacak?
« : Aralık 30, 2015, 12:03:49 ÖS »
Hangi İllerde Kar Tatili Olacak?



Hangi illerde kar tatili olacak ? Valilik kar yağışı nedeniyle bazı illerde okulların tatil olduğunu açıkladı. Çorum'da kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verilirken Samsun'un da bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilik kar yağışı nedeniyle bazı illerde okulların tatil olduğunu açıkladı. Çorum'da kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verilirken Samsun'un da bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji'den Marmara ve Batı Karadeniz'e son yılların en şiddetli kar yağışı uyarısı gelmişti. Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. İlk kar tatili haberleri de Çorum ve Samsun'dan geldi.

ÇORUM'DA 2 GÜN TATİL

Çorum'daki kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Çorum Valiliğinden yapılan açıklama da, "30 Aralık 2015 Çarşamba ve 31 Aralık 2015 Perşembe tarihlerinde iki gün kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelde iki gün izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

SAMSUN'DA TATİL EDİLEN OKULLAR

Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi'nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısının ardından beklenen kar yağışı başladı. Uzmanların, kar yağışının yarın ve cuma günü de etkisini sürdüreceğini bildirmesi 'yarın okullar tatil edilecek mi?' sorusunu akıllara geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanlarının yoğun kar uyarılarına rağmen henüz İstanbul Valiliği'nden yoğun kar yağışına karşı alınacak önlemlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Valilik velilerin ve öğrencilerin beklediği kar tatiliyle ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Meteoroloji uzmanı Hüseyin Öztel, yaptığı açıklamada, Çarşamba, Perşembe ve Cuma gecesi yoğun bir kar yağışının beklendiğini belirterek, trafiğe çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Marmara Bölgesi'nin bazı kesimlerinde 60 saatte toplam 60 cm kar yağışı görüleceğini aktaran Öztel, özellikle İstanbul'da yarın öğle saatleri itibariyle yoğun kar yağışının etkili olacağını bildirdi.

30.12.2015 - haberler.com