*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Memur Adayları ‘Telafi Ataması’ Bekliyor  (Okunma sayısı 742 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Memur Adayları ‘Telafi Ataması’ Bekliyor
« : Aralık 23, 2015, 02:22:12 ÖS »
Engelli Memur Adayları ‘Telafi Ataması’ Bekliyor



2014 yılında yapılan EKPSS ile son atama geçtiğimiz günlerde yapılırken atanamayan binlerce engelli memur adayları hükümet kanadından 2016 EKPSS öncesinde yeni bir ‘telafi ataması’ bekliyor.

Bilindiği gibi, engelli memur adayları, 1 Kasım’da Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’ nun Kayseri’den engelli memur adaylarına vermiş olduğu ‘yıl bitmeden engelli ataması yapılacak’ müjdesi ile sevinmişti.

Akabinde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı şu anki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK açıklamalarda bulunmuş ve Aralık ayında yapılacak olan engelli atamasının önceki yapılan atamalar doğrultusunda yapılacağı bu sayının da 4-5 bin aralığında olacağını kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Engelli adayların çok büyük beklentiler içindeyken 2015/2 EKPSS atamalarında sadece ve sadece 1950 adet kadro sayısı verildi.

1950 adet kadronun EKPSS 2015/2 Tercihleri için ayrılması tüm engelli memur adaylarını hem üzdü hem de haklı olarak kızdırdı.

Açıklanan 1950 kadro nedeniyle her ortamda tepkilerini dile getiren engelli memur adayları tarafından gelen tepkiler neticesinde bir açıklama da Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN’dan geldi.

Vekil KARABURUN konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile görüştüğünü, Bakan Sema RAMAZANOĞLU’ nun da konu ile ilgileneceğini, eğer imkan var ise kontenjanlarla ilgili bir gelişme olabileceğini söylediğini ifade etti. Engelli adaylar bu açıklamayla umutlandı.

Ancak, yapılan bu açıklamaya rağmen bugüne kadar engelli kadrolarına ilişkin ilgili herhangi bir kurumdan bir açıklama gelmemesi engelli adayları nezdinde yeni bir belirsizliğe yol açtı.

2016 EKPSS ÖNCESİNDE BİR ATAMA DAHA YAPILSIN !

Hatırlanacağı üzere, 2013 yılında engelli vatandaşlarımızın atanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler neticesinde kamu oyuna açıklanan (5423) adet memur kadro sayısı, ilgili kurumlarla yapılan ikili görüşmeler sonrasında (8.115)’e çıkarılmıştı.

Devlet Personel Başkanlığının son verilerine göre Kamuda 22 bin boş engelli kadrosunun var olduğu bilinirken binlerce engelli adayın bu beklentisi artık bir cevap bulmalıdır. Kurumlar, engellilerin hakkı olan yaklaşık 22 bin boş engelli memur kadrolarının doldurulması için duyarsız kalmamalıdır.

Bundan hareketle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU’nun  günler öncesinde açıkladığı daha sonraki muhtemelen 2016/1 EKPSS Tercih ve Atamaları ile gerçekleştirilecek olan 4 bin atama sayısını tamamlamaktan vazgeçilerek, 2016 EKPSS öncesinde bir atama yapılaması için gerekli düzenlemelerin yapılması en azından 2016/1 EKPSS öncesinde 2015/2 EKPSS’nin telafi edilmesi gerekmektedir.

Engelli kadrolarının artırımı ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılmaması halinde ise geçtiğimiz yıllarda yaşanılan ve açlık grevi ile sonuçlanan çeşitli eylemlerin engelli memur adaylarınca tekrardan yapılabileceği hususu göz önünde bulundurulmalıdır.

Yaşanabilecek olası olumsuzluklara mahal verilmemesi için engellilerin kadro sayısının yeterlilik düzeyinde sağlanarak konu hakkında mağduriyetin giderilmesi bakımından en kısa zamanda hükümet yetkililerinden özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, ÇSGB Bakanı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Yapılacak olan bu açıklamalar tüm engelli memur adaylarının ortak beklentisi ve isteğidir.

23.12.2015 - Engelliler Sitesi


Etiketler: bir gün size de lazim olacagini unutmayın yogun bakımdan cıktım hamdolsun agrı sızı yok gecmis olsun kisa zamanda geçmiş olsun kardeşim başeğmez arkaşlar herkese günaydın yüksek ateş ağzımdaki yaralardan dolayı pazartesi