*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi'nden İşkenceye Sert Tepki  (Okunma sayısı 685 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi'nden İşkenceye Sert Tepki



Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan işkence olayına Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi'nden de sert tepki geldi.

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan şiddet olaylarının videolarının yayınlanmasının ardından engellilere uygulanan şiddete tepkiler artarak devam ediyor. Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Engin Aysu, yaşanan bu olayla alakalı dernek binasında açıklamalarda bulundu.

Engelli bireylere gösterilen kötü muamele ve şiddet olaylarını şiddetle kınayan Aysu, "Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza ve ailelerine üzüntülerimizi iletiyoruz.

Bu şiddeti gerçekleştiren kişinin işine son verilmesini istiyoruz. Bu konunun bir temeli var. Bu temel ise Türkiye'de uygulanan özel eğitim programlarıdır. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet anlayışındaki esnekliğin görünen yüzüdür" ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLİ OLMALILAR

Yaşananlara oldukça tepkili olan Aysu, "Engelli vatandaşların aileleri Altınokta Körler Deneği Kocaeli Şube Başkanı Engin Aysu, "Rehabilitasyon merkezleri rekabet politikalarına kurban verilmemeli" dedi. Aysu'ya dernek üyeleri de destek verdi.

Çocuklarını daha iyi eğitmek için rehabilitasyon merkezlerine gönderiyor. Ancak devletimiz geçmişte 'özel okullar açılsın, devlet elini çeksin' tarzında tavsiyelerde bulunuyordu. Rekabet olursa daha iyi hizmet alınır mantığı ülkemizde maalesef işlemiyor. Çünkü Türkiye'de rekabet mekanizmasını denetleyecek kurumlar yok. Devlet özel eğitim politikasını rekabet kurallarına kurban vermemeli. Türkiye'de bulunan tüm rehabilitasyon merkezlerinde çalışacak olanlar eğitimli ve işlerinin ehli olmalıdır.

Dilerim devlet engellilerin sesini bu olaydan sonra daha da fazla duyar" dedi.

21.12.2015 - Bizim Kocaeli


Etiketler: Derya indir çift taraflı ızgara tavası relance faturalı esnek Sadece 26 yaş altındaki müşterilerimiz için hepimizin tedavisinde kolaylik versin doktorlarimizin basarilari yuksek yakinlarimiza kolayliklar versin