*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelleri ‘Aşmak İçin Hareket’ Engelli Projesi  (Okunma sayısı 1013 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelleri ‘Aşmak İçin Hareket’ Engelli Projesi
« : Aralık 07, 2015, 01:15:04 ÖS »
Engelleri ‘Aşmak İçin Hareket’ Engelli Projesi



Cumhurbaşkanlığı himayesindeki engelleri aşma projesi kapsamında 100 bin engelsiz ile 100 bin engelli önyargıları aşmak için birlikte spor yapacak.

Engellilere yönelik önyargıları değiştirmeyi amaçlayan ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi Cumhurbaşkanlığı himayesinde hayata geçiriliyor. 100 bin engelsiz ile 100 bin engellinin birlikte spor yapmalarını hedefleyen projenin mimarı, Türkiye Beyazay Derneği Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Lokman Ayva, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın da katkı vereceği projeye toplumun farklı kesimlerinden ünlü isimlerin katılmasını öngördüklerini söyledi. “Ertuğrul Özkök’ten de yardım isteyeceğiz Cüppeli Ahmet Hoca’dan da” diyen, kendisi de görme engelli olan Ayva, 81 ili kapsayacak projeye ilişkin Hürriyet’e şunları söyledi:

AMAÇ BİRBİRİNİ ANLAMAK

 “Projemizin amacı, engellilere yönelik önyargıların aşılmasını sağlamak. Bunun da birlikte spor yaparak gerçekleşebileceğini düşündük. Hedefimiz 100 bin engelli ile 100 bin engelsizin birlikte spor yapmaları. Her iki tarafın birlikte yapabilecekleri yürüyüşten yüzmeye, bisikletten masa tenisine kadar birçok spor dalı olabilir. Projede toplumun farklı kesimlerinden ünlü isimlerin de yer almasını istiyoruz.Maalesef biz engelliler olarak çok dışlandık. Kamuoyu araştırmaları da bunu ortaya koyuyor. Sabancı Vakfı’nın desteklediği iki yıl önceki bir araştırmanın sonuçlarına göre yüzde 70 engelli komşu, yüzde 80 engelli mesai arkadaşı, yüzde 57 de çocuğunun sınıfında engelli öğrenci istemiyor. Gördük ki toplumun yüzde 90’a yakını engellilerin nasıl eğitim gördüğünü, nasıl iletişim kurduğunu, nasıl yiyip içtiğini bilmiyor.”

 ‘YÜK OLMUYORUZ’

 “Çok muhtemeldir ki bu konudaki önyargıların kökeninde, mesela engelli mesai arkadaşım olursa ben onun da işini yapmak zorunda kalırım, engelli komşum olursa ona bakmak zorunda kalabilirim gibi düşünceler yatıyor. Ancak bu doğru değil. Mesela ben engelliyim, oradan doğan açığı kapamak için birçok insanın işini yaptım. Yani yük olmadım yük aldım. Onun için böyle düşünülmemesi gerekir, çünkü bu hemen her engelli için geçerlidir.”

06.12.2015 - Hürriyet


Etiketler: EKPSS’ye girmiş veya 2015 Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir. 1.4 Yerleştirme işlemlerinde, orta öğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans