*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başkan Yakup Ümit Kihtir Engellileri Temsil Etmek İstiyor  (Okunma sayısı 788 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başkan Yakup Ümit Kihtir Engellileri Temsil Etmek İstiyor
« : Aralık 06, 2015, 09:09:01 ÖÖ »
Başkan Yakup Ümit Kihtir Engellileri Temsil Etmek İstiyor



Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nda yaklaşık 10 ay önce göreve gelen Başkan Yakup Ümit Kihtir, 2023 yılında TBMM'de işitme engellileri temsil etmek istediğini söyledi.

Yüzme branşı ile spor camiasına giriş yaptığını ve tercümanlık yaparak zirveye yükseldiğini belirterek sözlerine başlayan Kihtir, "Avrupa'ya gitmek nasip olmamıştı. 2003 yılında sporu bıraktım. Uluslararası işaret dilini iyi derecede bildiğim için eski federasyon başkanı Oktay Aktaş tarafından görevlendirildim. İstanbul'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda tercümanlık yaptım. Daha sonra 2004 yılında yapılan seçimlerde yönetim kurulu üyesi oldum ve organizasyonlarda çeşitli görevlerde çalıştım. 2005 yılındaki Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonası'nda ve 2008 yılındaki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda VIP hizmetlerinde koordinatörlük yaptım ve başkanlarla bire bir istişarelerde bulundum. 2012 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ve Dünya Plaj Voleybol Şampiyonası'nda organizatörlük yaptım. 2012 yılında Ankara'da gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda organizasyon komite başkanlığı yaptım ve ülkemiz de şampiyon olmuştu." dedi.

"GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK"

2012 yılında federasyon başkanlığı için seçime girdiğini ama kaybettiğini hatırlatan Kihtir, "2015 yılında tekrar göreve talip oldum ve camiamız bize başkanlık görevini verdi. Göreve geldiğimiz günden itibaren önemli başarılar elde ettik. Birçok branşta tarih yazdık ve madalyalara ambargo koyduk. İnşallah 2016 yılında daha çok madalya kazanacağız. Tabii ki bakanlığımız ile genel müdürlüğümüzün destekleri, bu yoldaki en önemli yol haritamız olacak." ifadelerini kullandı.

"HİZMET VERMELİYİZ Kİ DESTEK GÖRELİM"

Federasyon başkanlığının birçok zorluğu beraberinde getirdiğini söyleyen Yakup Ümit Kihtir, "Faal spor hayatını sürdüren sporcularımızla beraber sürekli vakit geçiriyoruz. Emekli olan milli sporcularımızla beraber çalışma ortamı sağlıyoruz. Aile ortamı çok önemli ama iş hayatımız çok büyük zamanımızı alıyor. Bu iş tamamen yürek işi. Devletimize madalya hediye etmek istiyoruz. Ülkemizin ve camiamızın sesini duyuruyoruz. Devletimize hizmet veriyoruz ki devletimiz de bize destek versin" açıklamalarında bulundu.

"2023'TE MECLİSTE İŞİTME ENGELLİLERİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne de değinen Kihtir, sözlerini şu şekilde tamamladı: "İlk defa önemli bir mevkide otururken engelliler gününü kutluyorum. Bu olay çok heyecan ve gurur verici bir durum. Önce kendi camiam olmak üzere tüm engelli kardeşlerimin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü kutluyorum. Eksilerimiz ve artılarımız var. Engellilerin sorunlarını çözmek için daha çok çalışmalıyız. Yüksek makamda oturan işitme engelli olmamıştı daha öncesinde. Hep işçi ve memur pozisyonunda çalışıyorlar. İşitme engelli insanlara daha fazla güvenilmeli ve daha önemli görevler verilmeli. Ben işitme engelli bir insan olarak bir kurumun başındayım ve talimat verebiliyorum. Diğer kurumlarda da yüksek makamlarda yer almalıyız. Bundan sonraki en önemli hedefim, 2023 yılında milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer almak ve işitme engelli insanları siyasi alanda da temsil etmektir."

03.12.2015 - DHA


Etiketler: Koordinatörlükleri yetkisindeki Başvuru Merkezlerinde güncelleyebileceklerdir adaylara ve kamuoyuna duyurulur EKPSS Kadroları açıklandı engelli memur alınacak Köşe Yazıları Uzak mesafeli ilişkiler yürür mü SON EKLENEN YAZILAR