*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Asgari Ücretli Salih Kurt Emeğiyle Ailesini Yaşatıyor  (Okunma sayısı 805 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Asgari Ücretli Salih Kurt Emeğiyle Ailesini Yaşatıyor
« : Ekim 29, 2015, 03:39:53 ÖÖ »
Asgari Ücretli Salih Kurt Emeğiyle Ailesini Yaşatıyor



Bursa'da mezar kazarak geçimini asgari ücretle sağlayan 28 yaşındaki Kurt, bu geliriyle bedensel ve zihinsel engelli ağabeyi, akciğer kanseri babası, kan kanseri kızı, romatizma ve astım hastası annesine yaşam sağlıyor.

Bursa'da bir belediyenin mezarlıklar şube müdürlüğünde taşeron işçi olarak asgari ücretle çalışan Salih Kurt (28), bu geliriyle dördü hasta altı kişinin yükünü sırtlıyor. Hem ailesinin geçimi hem de zihinsel ve bedensel engelli ağabeyi, kanserle mücadele eden babası ve kızının tedavisini sağlamaya çalışan Kurt, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor. 63 yaşındaki akciğer kanseri babası Dursun, 29 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli ağabeyi Murat ve 4 yaşındaki kan kanseri kızı Nisanur ile romatizma ve astım hastası 65 yaşındaki annesi Şakire'nin tedavisi ve bakımlarıyla ilgilendiğini belirten Kurt, şöyle konuştu: "Ben çalışıyorum, işim dışında kalan zamanda ailemle ilgilenen eşime destek oluyorum. Babam nisan ayından beri yatalak. Ben, eşim, iki kızım, önceden onlarla beraber kalıyorduk. 4 yaşındaki kızım Nisanur hastalanınca onun enfeksiyon kapmaması için, daha hijyenik ortamda kalması istendi. Bunun için ayrı bir eve çıktık. Şimdi iki evin kirasını ödemek zorunda kaldım. Asgari ücret aldığım için geçinmekte zorlanıyorum. Annem de romatizma ve astım hastası."

EKONOMİK OLARAK ZOR DURUMDA

Kızı hastalanmadan önce zor da olsa ailesinin geçimini sağladığını aktaran Kurt, "Nisanur'un kan kanserine yakalanması bizi her açıdan çok yıprattı. Özellikle ekonomik olarak çok zor durumdayız. Hiçbir ek gelirim yok. Kardeşimin 3 aydan 3 aya yatırılan maaşı var o da ancak onun bezlerine ve kendi ihtiyaçlarına zor yetiyor. Her iki evin kirasına toplam 550 lira ödüyorum. 4 hasta da bakıma muhtaç" dedi. Büyük kızının ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Kurt, kızının okul ve kırtasiye masraflarını karşılamakta zorlandığını söyledi. Sabah kalktığında önce kızıyla ardından diğer eve geçerek annesiyle, babasıyla ve ağabeyiyle ilgilendiğini vurgulayan Kurt, "İki ev arasında mekik dokuyoruz. Babam fenalaştığında hemen koşuyorum. Ben yokken eşim koşuyor" diye konuştu. Anne Şakire Kurt ise Salih'in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını anlatan anne, "Oğlum hem elimiz hem kolumuz. Bir ayağı işte bir ayağı burada. Hastanelerimiz, hastalığımız ve geçimimizle bir tek o ilgileniyor. Bu yaşında az gelirle çok ağır yükü omuzluyor" dedi.

23.10.2015 - sabah


Etiketler: Ayrıca güzel havalarada bulduğunuz geniş gövdeli çınar , meşe gibi ağaclara sırtınızı dayayıp oturmanızı tavsiye ederim tabi böceklere dikkat tamamen korunan küçük fındık ve fındık ürünü, kuru incir ve incir ürünü kuru