*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Vatandaşlar Sürücülere Tepkili: “Kaldırımlar Park Yeri Değil”  (Okunma sayısı 674 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Vatandaşlar Sürücülere Tepkili: “Kaldırımlar Park Yeri Değil”



Ankara Kurtuluş Parkı’nın çevresindeki kaldırımlar otoparka döndü. Araçların işgal ettiği kaldırımlarda yürüyecek yer bulamayan vatandaşlar, sürücülere tepkili: “Kaldırımlar park yeri değil.”

İçinde barındırdığı yeşil alan, koşu parkuru, buz pisti ve spor alanlarıyla Ankaralıların, kent merkezindeki en önemli dinlenme alanlarından birisi olan Kurtuluş Parkı’nın çevresindeki kaldırımlar, bilinçsiz sürücülerce otopark olarak kullanılıyor.

Parkın Celal Bayar Bulvarı tarafındaki kaldırımlar, parka araçlarıyla gelen vatandaşlarca işgal edildiğinden yayaların yürüyüş yolu daralıyor. Görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla kaldırımlara döşenen sarı şeritler de park halindeki araçların altında kalıyor. Kaldırım boyunca yapılan tek sıra parklardan şikayetçi vatandaşlar ise sürücülere tepki gösteriyor.

YÜRÜRKEN KORKUYORUZ

Profesör Doktor Nusret Fişek Caddesi’nde de araçlar, bir kısımları kaldırımda olacak şekilde park ediliyor. Kaldırımda yürüyecek yer bulamayan yayalar ise yoldan yürümek zorunda kalıyor. Duruma tepkili vatandaşlar, “İnsanlar bu kadar bilinçsiz olmamalı. Kaldırımlar zaten daracık. Bir de yetmezmiş gibi araçlar park ediliyor. Yürüyecek yer kalmayınca da yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. Arabaların arasından yürürken korkuyoruz. Kaldırımlar park yeri değil” diyor.

13.09.2015 - Hürriyet
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri