Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Spor
»
Spor
»
Gazi Sadık Savaş Okçuluk Şampiyonası’nda Yarışacak
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Gazi Sadık Savaş Okçuluk Şampiyonası’nda Yarışacak (Okunma sayısı 1155 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Ağustos 16, 2015, 02:36:02 ÖÖ »
Kuzey Irak’taki ‘Güneş’ operasyonunda gazi olan Sadık Savaş, Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda madalya için yarışacak.
Sadık Savaş, Güneydoğu Anadolu’da askerliğini yaparken, 2008 yılında Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen ‘Güneş’ operasyonunda belinden yaralandı ve omuriliği zarar gördü. TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören Savaş, okçuluğa başladı. Büyük bir azimle çalışmaya devam eden Savaş şimdi Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takım Kampı’nda 23-30 Ağustos’ta Almanya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Savaş, “Tek hedefim al bayrağımı göklere çıkarmak, İstiklal Marşımızı dünyaya duyurmak. Bu şampiyonada kota alarak, ülkemizi Paralimpik Oyunlar’da temsil etmeyi umut ediyorum” diyor.
‘Engel konulmasın’
“Bir kurşunla hayatımın bu kadar değişeceğini ummuyordum. Operasyona giderken geri dönmemek üzere gittik. Sonuçta kader. Bundan sonra hayatı nasıl güzel yaşarız buna bakmalıyız” diyen Sadık Savaş, şunları anlatıyor:
“Okçulukla tanışmadan önce ‘engelliyiz, hiçbir şey yapamıyoruz’ düşüncesiyle karamsarlığa kapılmıştım. Okçuluğa başladıktan sonra daha bir aktif hale geldim. Kendi işini kendin halledebiliyorsun. Yeter ki önümüze engeller konulmasın. Okçuluk insanları merdiven çıkacak bir seviyeye getiriyor.”
‘Aileme bana acımayın’ dedim
“Ateş düştüğü yeri yakar” diyen Sadık Savaş, “Beni hayatta tutan ailemin sevgisi ve itici gücü oldu. Aileme ‘beni normal bir insan gibi görün, engelli gibi bakıp da acıma hissiyle yaklaşmayın. Kardeşlerim nasılsa ben de öyleyim’ dedim. Onlar da bana bu yönde davrandı” dedi.
14.08.2015 - vatan
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com