« : Ağustos 10, 2015, 02:19:15 ÖS »
Engelli Memur Adayları "Atama" İçin Ankara'da Buluştular
Engelliler önce Devlet Personel Başkanlığı ile sonra da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler yaptı. İşte o görüşmelere ait detaylar.
Engelli memur adaylarının istihdam konusunda girişimleri tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurum ve kurumlarında engelli statüsünde istihdam edilmek isteyen engelli vatandaşlar yeni bir engelli atamasının yapılması taleplerini Devlet Personel Başkanlığına iletmek için dün Türkiye’nin dört bir yanından organize olarak Ankara’da buluştular. Birçok il ve ilçeden Ankara’ya gelen atamayı bekleyen engelli memur adaylarının kararlı ve dik duruşları diğer atama bekleyen engelli memur adaylarını umutlandırdı.
Ankara’ya gelen yaklaşık 50 kadar engelli memur adayları öncelikle Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU ile bir görüşme yaptı öğrenildi. Grup öncülüğünü engelli memur adayları adına Muhammed YAŞAR’ ın yaptığı görüşme gayet samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştiği belirtildi.
MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU İLE NELER KONUŞULDU?
Atanamayan engelli memur adaylarının Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU ile yapmış olduğu görüşmede birçok konu ele alındığı, önceliğin mevcut açık olan 24 bin boş engelli kontenjanın dolması bu boş kadrolar için Eylül ayında 7 bin sayılı yeni bir engelli atamasının yapılması talep edilirken Başkan KUMBUZOĞLU’nun bu talep karşısında zaten ağustos ayındayız diyerek cevapladığı öğrenildi.
Görüşmelerin gayet sıcak ve samimi bir ortamda geçtiği öğrenilirken yeni bir atama hakkında “olmayacak” denilmemesi umutların tükenmemesine ancak çalışmaların ve görüşmelerin devam edilmesi gerçeğini gündeme getirdi.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ.
Grup, Devlet Personel Başkanlığı’ndan umutlu ve kararlı bir şekilde ayrılırken bu kez güzergâhını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını çevirdi, burada atama birimi şefliğinde görevli Şeref KAZANCI ile görüşme imkanı sağlayan engelli memur adaylarının aynı şekilde yeni bir engelli atamasının yapılma taleplerini ilettikleri belirlendi. Sıcak ve samimi bir ortamda yapıldığı öğrenilen görüşme neticesinde Şeref KAZANCI tarafından grup sözcüsü Muhammed YAŞAR’ ın telefon numarası alınarak bu konuda ellerinden geleni yapacakları ve geri dönüş ile bilgilendirecekleri söylenildiği gelen bilgiler arasında.
Grup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ayrılırken yeni adresi en çok boş açık kontenjanı bulunan Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Miili Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Daire Başkanı Ömer İNAN ile de bir görüşme imkanı sağlayan atanamayan engelli memur adayları yine ılımlı ve sıcak bir ortamda karşılandı. Burada özellikle vurgulanan konu ise Milli Eğitim Bakanlığında bulunan mevcut boş engelli kadrosunun Bakanlıklar arasında en fazla boş engelli kontenjanın olduğu konusu idi. Yapılan görüşmelerde özellikle 07.02.2015 tarih ve 2014/5780 sayılı Resmi gazete hatırlatarak “ engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadroların bulunmaması takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir.” konusu oldu. Konuya duyarlı yaklaştığı öğrenilen Ömer İNAN’ ın bu konu da ilgileneceklerini belirtmesi üzerine engelli memur adayları Bakanlıktan ve Ankara’dan ayrıldılar.
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK ?
Dün yapılan 30 Temmuz Ankara çıkartmasından da görülüyor ki, gerek Devlet Personel Başkanlığı gerek ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir engelli atamasının yapılması konularına sert ve kapalı bir tutum ile yaklaşmamaları ve açık kapı bırakmaları bu konuda duyarlı olduklarının ve engelli memur adaylarının atama taleplerini bildiklerinin bir göstergesidir. Atanamayan engelli memur adayları hak ettikleri ve talepte bulundukları yeni bir engelli ataması için yılmadan, kararlı ve sistematik bir şekilde çalışmalarına, sosyal medya üzerinden gerekli kişi veya bakanlıklar üzerinden iletişim kurarak taleplerini iletmeye devam etmeleri ortak tek düşüncedir.
30 Temmuz Ankara çıkartmasına gidenler başta olmak üzere gidemeyerek bu görüşmenin yapılmasında sosyal medya üzerinden katkısı bulunan tüm engelliler büyük bir alkışı hak ederek, engellilerin istedikleri zaman nasıl bir dayanışma içerisinde olacaklarını ve istedikleri zaman yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını ispatlamış durumdadırlar.
31.07.2015 - kpsscafe.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri