*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul’a Yeni Nesil Erişilebilir Vapur  (Okunma sayısı 717 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
İstanbul’a Yeni Nesil Erişilebilir Vapur
« : Haziran 16, 2015, 02:03:58 ÖÖ »
İstanbul’a Yeni Nesil Erişilebilir Vapur



İstanbul trafiğini rahatlatmak ve deniz ulaşımına kolaylık sağlamak için hizmete sokulan “Double Ended” türü vapurlar İstanbul Boğazı’nda seferlere başladı.

İlk etapta 3 adet vapur sefere başlarken bu sayının zaman içerisinde 10’a çıkacağı vurgulandı. İlginç dizaynı ile dikkat çeken yeni vapurlar, yüksek manevra kabiliyetine sahip olmasına karşın, dış görünüşleriyle vatandaşların eleştirilerine neden oldu.

Türk mühendislerinin tasarladığı yeni nesil vapurların boyu 42, eni ise 10 metre uzunluğa sahip. 12 deniz mili hız yapabilen yeni vapurlar, iki yönlü hareket kabiliyetine de sahip bulunuyor. İki taraftan da hidrolik rampa özelliği sayesinde, yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanırken, hidrolik rampalar sayesinde, engelli vatandaşların kullanımına imkan veriyor. Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak yüzde 25 zaman ve yakıt tasarrufu sağladığı, düşük karbon salınımı ile çevreci bir motor teknolojisine sahip olduğu da belirtiliyor.

Yüzde 40 daha hızlı

Polonya’da yapılan havuz testi sonuçlarına göre; yüksek manevra kabiliyeti olan yeni gemilerde, dünyada ilk kez kullanılan özel tekne formu sayesinde yakıttan yüzde 54 tasarruf sağlanacak ve aynı zamanda şu anki gemilere göre yüzde 40 daha hızlı seyir yapılabilecek.

04.06.2015 - Milliyet


Etiketler: Türkiye’de bu hastalıktan etkileniyor ve onlarla birlikte aileleri de Spina Bifida Derneği Genel Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Pediatrik Üroloji Bölümü
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri