*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Beylikdüzü Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı  (Okunma sayısı 909 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Beylikdüzü Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı
« : Haziran 13, 2015, 01:14:35 ÖÖ »
Beylikdüzü Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı



Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, hasta nakil araçlarına ek olarak 2 adet kaldıraçlı (liftli) engelli aracı ile hastalara hizmet veriyor.

Araçlar donanımlı mekanizması ile engelli bireylere refakatçileri olmadan da yolculuk yapma imkanı tanıyor. Beylikdüzü Belediyesi, engelli bireylerin çeşitli noktalara nakil işlemlerini yerine getirebilmek amacı ile hizmet filosuna 2 yeni liftli engelli aracı kattı. İhtiyaç halinde engelli vatandaşları evinden alan hastaneye ulaştıran ya da hastaneden eve ulaşımını sağlayan donanımlı engelli araçları Engelliler Haftası’nda ilk olarak hizmet vermeye başladı. Liftli engelli araçlarının en önemli özelliği ise 5 adet tekerlekli sandalyenin araca rahatça sığması ve her engelli bireyin yanında bir refakatçiyle gelebilme imkanı sunuyor olması. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda hizmet vermeye başlayan araçlar, o tarihten bu yana tam 116 engelli vatandaşa hizmet verdi. Sağlam bir mekanizma ile sandalyeyi içine alan araç, sandalyeleri yere sabitleyerek güçlü bir tutuş sağlıyor. Bu güvenli yapı herhangi bir kaza ya da olağan dışı durumda güvenliği üst düzeyde tutarak yolcuya daha korunaklı bir ortam sunuyor. Hizmetlerle ilgili konuşan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz, dezavantajlı gruptaki vatandaşların ihtiyaçlarını en uygun şekilde karşılamak için çalıştıklarını belirtti. Toplumda engelli farkındalığının ve hassasiyetinin oluşmasını istediklerini ifade eden Hoşgöz, trafikte seyreden engelli araçlarının da ambulanslar kadar önem arz ettiklerinin bilinmesi gerektiğini ve bu bilincin toplumda oluşmasının lazım geldiğini kaydetti.

03.06.2015 - Zaman


Etiketler: en önemli bir diğer özelliği de sağlığa zararlı olan kimyasal maddeler içermemesidir. Ellerinize temizlikten sonra yaptığınız bakımı, ürünlerimizi kullandıktan sonra yapmak zorunda
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri