*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yasemin Yıldız : Mavi Kapak Rant Kapısı Oldu  (Okunma sayısı 825 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Yasemin Yıldız : Mavi Kapak Rant Kapısı Oldu
« : Haziran 12, 2015, 01:23:20 ÖS »
Yasemin Yıldız : Mavi Kapak Rant Kapısı Oldu



Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, engellilere tekerlekli sandalye almak için biriktirilen mavi kapakların, bazı kişilerce dernek isminin kullanılıp toplatıldığını ve geri dönüşüme para karşılığında satıldığını söyledi.

Kentte bin 200 kayıtlı üyesi bulunan Bedensel Engelliler Derneği'nin Başkanı Yasemin Yıldız, engellilere tekerlekli sandalye almak için topladıkları mavi kapakların, art niyetli kişilerce rant kapısı haline getirildiğini söyledi. Derneğin adını kullanarak yardım toplayanlara tepki gösteren Yıldız, vatandaşları da uyardı.

"DERNEĞİN İSMİ KULLANILIYOR"

Derneğe eskisi kadar kapak gelmediğini belirten Yasemin Yıldız, "Okullardan ve sivil toplum örgütlerinden devamlı kapak geliyordu. Fakat artık bunlar da kesildi. Çünkü art niyetli insanların derneğimizin adını kullanarak, adımıza yardım topladığını öğrendik. Art niyetli insanlar, topladığı mavi kapakları satarak kazanç elde ediyor. Özelikle tiyatro bileti ve dergi satanlar her yerde benim adımı kullanıyor. Manisa küçük ve gözle görünen bir dernek olduğumuz için çok çabuk kazanç sağlıyorlar. Son zamanlarda tekerlekli sandalye alamaz olduk. Çünkü derneğimize gelen sabit bir gelir yok. Sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlardan topladıkları kapakları bize getirmelerini istiyoruz" dedi.

01.06.2015 - Yeni Asır


Etiketler: kayıtsız kaldığı bir sorun, diğerleri için gündem bile oluşturmuyor işte 70.000 diyaliz hastası var ülkemizde. Her hastanın 20 kişi olsa etrafında harekete geçirebileceği, 1.400.000 kişi
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri