*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sanal Egzersiz Robotu Hastalara Rehber Olacak  (Okunma sayısı 1582 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sanal Egzersiz Robotu Hastalara Rehber Olacak
« : Şubat 12, 2015, 02:52:22 ÖÖ »
Sanal Egzersiz Robotu Hastalara Rehber Olacak



Yıldız Teknik Üniversitesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olan 3 genç girişimci, Digitallence isimli ofislerinde hem inovatif projeleri hayata geçirmeye çalışıyor hem de hizmet ihracatı yapıyor. Gençlerin fiziksel tedaviye ihtiyaç duyan hastalar için geliştirdiği 'Sanal Egzersiz Robotu'na KOSGEB de destek verdi.

En büyük projelerinin 'Sanal Egzersiz Robotu' olduğunu aktaran Güner Bayram, Mehmet Hakan Tohma ve Gökhan Efendi, bu sayede fiziksel tedaviye ihtiyaç duyan zihinsel engelliler, travmatolojik hastalar, hamileler ve sporcuların tedavilerini evlerinde doğru şeldlde yapabilmelerini sağlayacak. Kinect kamera, doktorun tavsiye ettiği hareketler doğrultusunda hastayı izleyecek ve hastaya belirtilen hareketi tam doğru yapıp yapmadığını bildirecek. Robot sayesinde fizik tedavisi sonucunda hastaların raporları doğrudan doktoruna üetilecek. Gençler, uygulamaları henüz hayata geçmese de 9 ay içinde sürecin tamamlanacağını öngörüyor.

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'ndan (ZEREV) projeleri için olumlu yanıt aldıklarım akataraıı Bayram, "ZEREV, Piyalepaşa'da 1.500 zihinsel engelli öğrenciye eğitim verecek bir okul açıyor. Vakıf, model çıkınca bu uygulamanın püot çalışmasını da yapmak istediğini büdirdi" dedi. KOSGEB'e de destek için başvurduklarım ifade eden Bayram, buradan da olumlu sonuç aldıklarmı kaydetti. Geliştirecekleri sistemin İngiltere'de halen başlangıç aşamasında olduğunu aktaran Bayram "Orada fiyatlar 3 bin sterlinden başlıyor. Ancak biz Türkiye'nin de koşullarını dikkate alarak kiralama üe ürünümüzü hastalara ulaştırmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Tohma da kameralı teknolojinin çocuklara oyun oynarken fizik tedavi imkanı sağlayabüeceğine dikkat çekti.

Almanya'ya Hizmet İhracatı Yapıyor

Bu arada Sanal Egzersiz Robotu'nun geliştirme çalışmalarına devam eden gençler, diğer yandan şirketlere dijital ajans hizmeti veriyor. Web tasarım, mobil uygulama ve otomasyon desteği sıman üç arkadaş bu kapsamda Almanya'da iki müşteri kazandı. Avustralya'da da bir firmayla görüştüklerini belirten Bayram, "Ciromuzun yüzde 70'e yalanını buradan kazanıyoruz. Türkiye'den Avrupa'ya hizmetin satılması iyi bir gelişme. Bence birçok Türk şirketinin böyle yapması lazım.

Çünkü kur farkını avantaja çevirebiliyoruz. Yurtdışındaki firmalar bu işleri orada yapmak yerine bizimle gerçekleştiriyor" dedi.

11.02.2015 - Dünya