*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel Engelli Çocuk Yuvadan Kaçtı  (Okunma sayısı 1223 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Zihinsel Engelli Çocuk Yuvadan Kaçtı
« : Ekim 26, 2014, 12:26:38 ÖS »
Zihinsel Engelli Çocuk Yuvadan Kaçtı



Çocuk yuvasından kaçan 14 yaşındaki kız çocuğu, kendisine zarar vermek istedi. Yetkililerin ikna etmesiyle kız çocuğu kendine zarar vermeden kurtarıldı.

14 yaşındaki F.Ö., kaldığı bir çocuk yuvasından kaçarak Karapınar Mahallesi, Koşu Parkı yakınlarında bulunan 5 katlı bir binanın 5. katına çıktığı öğrenildi. Olay yerine 112 sağlık ekipleri ile polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlem aldı. Polis ekiplerinin çabaları sonrası genç kız, ikna edilerek aşağıya indirildi. F.Ö. daha sonra ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan F.Ö.’nün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay İntihar değil, Kendine Zarar vermedir

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı açıklamada, ilk anda alınan ve ajanslara düşen bilgilerin yanlış olduğuna dikkat çekerek, çocuk ve intihar gibi konularda basın ve yayın organlarının daha hassas davranması gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, “18 Eylül 2014 tarihinde basın yayın kuruluşlarında çıkan ‘Çocuk yuvasından kaçıp 5.Kattan atlamak istedi’ haberi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.            Adı geçen 2001 doğumlu F.Ö adlı Zihinsel engelli kız çocuğunun Çocuk yuvasından kaçarak intihar etmek istediği yönündeki bilgi doğru değildir. Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü yetkililerine teslim edilen Polis Tutanağında da olay intihar olarak değil ‘kendine zarar verme’ şeklinde zaten belirtilmiştir. Olayın duyulduğu andan itibaren İl müdürlüğümüzün yetkilileri olay yerine gitmiş ve gerekli müdahaleleri yapmıştır.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, 82.Yıl Devlet hastanesinde Psikiyatri bölümüne getirilen F.Ö için hastaneye giderek, kız çocuğuyla da görüşme yaptı.

Gürkan, “F.Ö adlı kız çocuğumuzun herhangi bir intihar girişimi olmamış ve basit bir kendisine zarar verme olayı meydana gelmiştir. Zihinsel engelli kız çocuğumuzun tedavisinin yapılması için Şanlıurfa Psikiyatri servisine sevki yapılmış ve burada yapılacak tedaviden sonra da kendisine uygun bir Aile ve Sosyal Politikalar Kuruluşuna teslim edilecektir. Basın Yayın Kuruluşlarımızın bu tür haberleri hazırlarken biraz daha hassas davranmaları dileğiyle.” dedi.

19.09.2014 - Güne Bakış Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler : ÖZÜRLÜ İDARESİ BAŞKANLIĞININ ÇALIŞMALARI