*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kuşadası’ndaki Görme Engellileri Evden Çıkaracaklar  (Okunma sayısı 774 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kuşadası’ndaki Görme Engellileri Evden Çıkaracaklar
« : Ekim 17, 2014, 08:23:41 ÖÖ »
Kuşadası’ndaki Görme Engellileri Evden Çıkaracaklar



Bir süre önce kurulan Görme Engelliler Derneği yönetim kurulu, Belediye Başkanı Özer Kayalı’dan, Kuşadası’ndaki görme engellilerin rahatça hareket edebilecekleri bir kent için yardım istedi. Dernek Başkanı Mevlüt Çeliker, engellileri evlerinden çıkarma konusunda Kayalı’dan destek beklediklerini söyledi.

Başkanlık makamındaki görüşmede Görme Engelliler Derneği Başkanı Mevlüt Çeliker, “Sorunlarımızın çözümü için bir araya geldik. Dernekleştiğimizde tabela veya kahvehane derneği olmak istemedik. Derneği kurmak için çalışma yaptığımızda, ilçemizde 49 görme engelli olduğunu tespit ettik. Karşılarına çıkan engeller yüzünden çoğu evlerinden çıkmak istemiyor. Çünkü bir çok sorunla karşılaşıyorlar. Onları evlerinden çıkaracak kentsel düzenlemeler konusunda desteğinizi istiyoruz. Görme engellilerin kendi işlerini kendilerinin görebileceği hale gelmeli”dedi.

Görme Engellilerin sorunsuz yaşayabilecekleri bir kent yaratmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı’da “Görme Engellilerimiz başta olmak üzere tüm engellilerimizin rahat hareket edebilecekleri bir Kuşadası hedefliyoruz. Engellilerin önünde Engel kalmayacağı bir Kuşadası’nı hep birlikte yaratacağız” dedi.

01.09.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : 1475 sayılı İş yasasına göre, 50 ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinde %3 özürlü çalışmaları zorunlu kılınmıştır. Bir işe girmek isteyen diyaliz hastalar bu olanaktan faydalanabilir