*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Kuzenini Her Gün Okula Götürüyor  (Okunma sayısı 1070 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Kuzenini Her Gün Okula Götürüyor
« : Mayıs 06, 2014, 12:19:58 ÖS »
Engelli Kuzenini Her Gün Okula Götürüyor

Sivas’ta yaşayan 9 yaşındaki Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce’yi her gün tekerlekli sandalye ile 1,5 kilometre uzaktaki okuluna götürüp getiriyor.

Yıldız beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan Yıldız İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Esma Yüce, doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı Esma Zeynep Yüce’yi her gün sabah düzenli olarak okula götürüyor. Esma Zeynep’i eğitimini gördüğü 1-A sınıfına kadar götüren ve kucağına alarak sırasına oturtan Esma Yüce, teneffüslerde de yanına gelerek kuzeninin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Amcasının engelli kızına yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Esma Yüce, “Onun okuma yazma öğrenmesi beni sevindiriyor. Bunu yaparken hiç zorlanmıyorum. Severek götürüp getiriyorum.” diyor. Engelli Esma’nın annesi Dürdane Yüce ise Esma’nın, kızının eğitiminde başrol oynadığına dikkat çekiyor. Dürdane Yüce, duygularını şu cümlelerle özetliyor: “Esma, günlük gelip kızımı evden alıp okula götürüyor. Öğlen aralarında da yemeğe getiriyor. Teneffüslerde kızıma yardımcı oluyor. Her türlü ihtiyacını karşılıyor. Esma, benim kızımın bir nevi eli kolu oldu. Onun sayesinde okula gidip geliyor.”

Kızının bacaklarının doğuştan ‘pes ekinovarus’ adı verilen rahatsızlık sebebiyle gelişmediğini ve bir süre tedavi ettirdiklerini ama devamını sağlayamadıklarını belirten anne Dürdane Yüce, “Kızımın rahat etmesi için bir akülü aracı olsa iyi olurdu. Esma yine yanında olurdu. Bugüne kadar hiçbir yerden yardım almadık.” diye konuştu.

15.04.2014 - DHA

Anahtar Kelimeler : Beklenilenin üstünde insiyatif kullanmak Duygularına hakim olabilmek