Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Eğitim
»
Eğitim
»
Samet İlerisoy’un Engeli Eğitim Zaferini Durduramadı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Samet İlerisoy’un Engeli Eğitim Zaferini Durduramadı (Okunma sayısı 1648 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Mart 11, 2014, 07:31:20 ÖÖ »
Doğuştan serebral palsi hastası 20 yaşındaki Samet İlerisoy, geçen yıl girdiği üniversite sınavında 480 puan alarak 7 bin 500'üncü oldu ve Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü'nü tam burslu olarak kazandı.
İlerisoy, 1994 yılında doğduğunda vücut hareketlerine hakim olamamasına rağmen spastik engelli kavramının çok bilinmediğinden hastalığının tanısının 9 aylıkken konulduğunu aktardı. Annesinin hastalığını öğrendiğinde şaşkınlıkla 'keşke kanser olsaydı, keşke kalbi delik olsaydı da böyle olmasaydı' sözlerini kullandığını aktaran İlerisoy, "Dört yaşıma kadar yürüyemedim ve konuşamadım. Konuşamadığım için zihinsel engelli raporu verdiler" dedi. 20 yıllık spastik engelli olduğunu, dört yaşında yürüyüp konuşabildiğini ifade eden İlerisoy, eğitim hayatı başladığında ise okula kaydını yapmak için çok uğraştıklarını söyledi. İlkokulda arkadaşlarınca dışlandığını, o dönemi annesinin desteğiyle aştığını dile getiren İlerisoy, "Ortaokulda artık başarımı göstermeye başladım. Lisede ise hiçbir sıkıntı yaşamadım, hatta arkadaşlarım bana engelli gibi davranmadılar. Bu sayede çoğu zaman engelli olduğumu unuttum" diye konuştu.
ENGELLİ OLARAK MUTSUZ DEĞİLİM
İlerisoy, liseden sonra üniversite sınavında 480 puan aldığını ve 7 bin 500'üncü olduğunu belirterek, Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü'nü burslu kazandığını, bundan sonra hayatının çok iyi bir yöne doğru akmaya başladığını söyledi. İlerisoy, şöyle konuştu:
"Okula başlamadan önce annem bana derdi ki, 'benim oğlum profesör olacak'. İnşallah da olacağım. En büyük emek annemin. Onun bana acı ama gerçek bir sözü vardı. Bu da engelli arkadaşlara öğüt olsun. Bana derdi ki, 'Samet sağlıklı değilsin, sen amele olamazsın, sen işçi olamazsın senin tek çaren var okumak, engelli olarak okumak dışında başka alternatifin yok.'
Annem bana inandı, güvendi ve ben de gerçekleştirdim. Okuyup kendimi geliştirdikçe fark ettim ki dahil olduğum çevremin kalitesi ve eğitim seviyesi de arttı. Engeliniz de artık hayatınızda sıkıntı yaratmamaya başlıyor. Engelli olarak mutsuz değilim. Hatta bana sağladığı bir sürü avantaj var. Mesela sadece ben sınavlarda ek süre alıyorum. Hocalar ilk beni fark ediyor. Sınıfta kimseyi tanımıyorlar kalabalıkta ama beni mutlaka tanırlar."
KAS ve KONTROL YETERSİZLİĞİ
Serebral palsi, beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğini anlatan bir terim. Genel anlamda ayrı ayrı ortopedik, sinirsel ve zihinsel açılımları görülebilen bu engel türünde engelli bireyler işitme, görme, öğrenme ve algı sorunları da yaşayabilmektedirler. Bu özel engellilik durumundaki bireyler, karşılaşılan bu sorunları ayrı ayrı yaşayabildikleri gibi bir arada da yaşayabilmektedirler.
07.03.2013 - Hürriyet
Anahtar Kelimeler : su bulmak için uzun bir yolculuğa çıkıyorlar
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git