*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Gençlere Keçiören Belediyesi’nden Büyük Destek  (Okunma sayısı 1307 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Gençlere Keçiören Belediyesi’nden Büyük Destek



“Engelli dostu” Keçiören Belediyesi, engelli gençlerin okuldan sonra iş hayatına geçiş sürecinde yaşadığı zorluklardan hareketle yeni bir proje başlattı. AB Leonardo da Vinci Programı çerçevesindeki proje ile, engelli gençleri doğru yönlendirecek ve motive edecek danışma hizmetlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
 
Keçiören Belediyesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Genç Engellilerin Yeteneklerini Geliştirme Projesi(DESYODIP)” adlı uluslararası projenin tarafları Keçiören TOGEM Binası toplantı salonunda biraraya geldi. AB Leonardo da Vinci programı çerçevesindeki yenilik transferi proje için Avusturya, Fransa ve Slovenya'dan gelen heyetler de toplantıya katıldı. Ana konusu “Okuldan İşe Geçiş” olan Avusturya kaynaklı projenin Türkiye koordinatörlüğünü Keçiören Belediyesi üstlendi. Toplantıda, Dost Eğitim Kurumu’nun da destek verdiği proje kapsamında yürütülecek faaliyetler bir sinevizyon gösterisi ile tanıtıldı.
 
ÇALIŞMAK ENGELLİ BİREYLERİN de HAKKI
 
Çalışmanın engelli bireylerin en doğal hakkı ve sosyal devlet anlayışının en önemli ilkelerinden biri olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle kurdukları “Engelli İstihdamına Destek Birimi” ile engelli vatandaşlara çalışma hakkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Keçiören Belediyesi olarak engelli bireyleri eğitmek, meslek sahibi etmek ve daha rahat iş bulmalarını sağlayacak imkânları hazırlamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Ak şu mesajları verdi: “Yaptığımız araştırmalar sonucunda Avusturya'da CARITAS adlı bir vakfın “Okuldan İşe Geçiş” adlı bir projeyi yaptıklarını ve başarıyla bitirdiklerini gördük. Projelerini bir yenilik transferi olarak Türkiye'de geliştirmek ve uygulamak üzere kendilerinden bize transfer etmelerini rica ettik. Buradan büyük bir minnettarlıkla belirtmek isterim; Türkiye'de uygulanmasını ve geliştirmesini kabul ettiler ve projemize katılma nezaketini gösterdiler. CARITAS adlı kuruluşun yapmış olduğu bu projeyi daha da geliştirerek önemle eğitim materyalleri elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Projemize katkı sağlayan tüm ortaklarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum”.
 
03.02.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : Sahte oLmasın sevgisi, sırt dönüp gitmesin namussuzca........ÖyLe sevsin ki, öLümü ßiLe göze aLabiLsin korkusuzca Verin öyLe ßirini ßana, aLın DÜNYA sizin olsun