*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Felçli Fırat Arsunar Engelleri Yıkıp Şampiyonaya Hazırlanıyor  (Okunma sayısı 1671 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Felçli Fırat Arsunar Engelleri Yıkıp Şampiyonaya Hazırlanıyor



Adana'da 3 yıl önce motosiklet kazası sonucu boynundan aşağısı felç kalan Fırat Arsunar, fizik tedavisinin ardından yöneldiği yüzmede şimdi şampiyonaya hazırlanıyor.
 
Fırat Arsunar (25), 27 Aralık2010'da motosiklet kazası geçirdi. Omurilik zedelenmesine bağlı olarak boynundan aşağısı felç kalan Arsunar, "Annemin ve babamın da desteğiyle fizik tedavide ilerleme kaydettim.
 
Ellerini ve ayaklarımı oynatabiliyorum. Daha önce sadece gözlerimi kapatıp kaşlarımı oynatabiliyordum. Düzenli çalışma programıyla vücudumu kazanmaya başladım. Şimdi de yüzüyorum. Doktorlar ümitsiz konuştu ama bunu başararak benim gibi insanların bir yere varabileceğini gösterdim" dedi.
 
Kazadan önce futbol, karate, yüzme ve bisiklet sporlarıyla uğraştığını dile getiren Arsunar, inanmanın, başarmanın yarısı olduğunu anlattı. İnancı sayesinde başardığını vurgulayan Arsunar, "Şimdi sırt üstü yüzüyorum ama çok daha iyi yüzebileceğimi düşünüyorum. Engelli olan kişilerin benim gibi başarılı olabileceğine inanıyorum. Mart ayındaki şampiyonaya hazırlanıyorum.
 
Hedefimin olması da benim için ayrı bir güzellik. Eve kapanmak yerine yaşama sarıldım. Engellilerin istemesi ve ailelerinin desteği ile başaramayacağı şey yok. Nefes aldığım sürece hayata sarılacağım" diye konuştu.
 
Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Eruçar ise bünyelerindeki 25 engelli sporcunun yüzme, halter, masa tenisi ve boccia branşlarında faaliyet gösterdiğini belirterek, "Yüzme branşında engelli 12 sporcumuz var. Yüzde 100 engelli Fırat çok azimli. Kulübü 9 ay önce kurduk. Kısa sürede yüzmede 4 Türkiye ikinciliği elde ettik.
 
Halterde ve teniste de Türkiye birinciliklerimiz var. Şimdi yüzmede önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. 13 lisanslı sporcumuzdan biri de Fırat. Onun gibi yüzde 100 engelli olup da yüzmeyi başaran Türkiye'de iki sporcu daha var. Fırat'ın, şampiyonada birinci olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
19.01.2014 - AA


Anahtar Kelimeler :Engelliler ve Aileleri Derneği Kayseri