Pendik’te Engelliler ve Aileleri İçin Fiziksel Aktivite Merkezi
Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı ve Pendik Kaymakamlığı iş birliği ile hazırlanan, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Aktifim Toplumun İçindeyim, Engelli Çocuk ve Gençler için Fiziksel Aktivite Merkezi” projesi Pendik’te engelliler ve aileleri için yepyeni ufuklar açtı.
Çok yakında Dolayoba’da hizmete girecek olan spor kompleksiyle hizmet çapını oldukça büyütecek olan "Aktifim Toplumun İçindeyim" projesi aileleri de eğitime dahil ederek, 0-24 yaş arasında, her engel grubundan çocuk ve gençlerin hareket kapasitelerini artırmak ve olabildiğince aktif bir yaşam sürebilmeleri için gerekli fiziksel ve motor yeteneklerini geliştirebilmeyi hedefliyor.
Proje ile Pendik’te bulunan Özel Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından Aktif Yaşam Merkezine yönlendirilmiş çeşitli engelleri olan çocuk ve gençler, yaşları ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak uygun eğitim programlarına alınıyor. Projede, gönüllülerinin katkısı, veli toplantıları, ana baba eğitimleri ve toplum temelli aktivitelerden oluşan farklı hizmet başlıklarıyla da engellilerin toplumla bağlarını güçlendirecek uygulamalara yer veriliyor.
Proje Koordinatörü ve Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara Özer tarafından gerçekleştirilen Sherborne Gelişimsel Hareket (SGH) eğitimini alan aynı üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesinin öğrencilerinden oluşan gönüllüler ise engeli olan çocuklarla birlikte çalışma kapasitesi geliştirmenin yanı sıra mesleki deneyimleri için yeni bir kazanım da sağlamış oluyorlar.
18.01.2014 - TünaydınAnahtar Kelimeler : Kayseri kocasinan belediyesi