*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Curling Engel Tanımaz Projesi  (Okunma sayısı 1696 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Curling Engel Tanımaz Projesi
« : Aralık 11, 2013, 10:06:35 ÖÖ »
Curling Engel Tanımaz Projesi



Curling sporcusu Merve Üçok'un hazırladığı, AB'nın desteklediği "Curling Engel Tanımaz" Projesi kapsamında bedensel engellilere curling öğretiliyor.
 
Erzurum Curling Arena'da ilk antrenmanı yapan 15 engelli, Proje Koordinatörü Üçok ve Bedensel Engelliler Curling Milli Takımı Kaptanı Gökhan Seven nezaretinde buz üstünde performanslarını sergiledi. Üçok, yaptığı açıklamada, projenin amacının bedensel engellilerin curlinge ilgisini artırmak ve spor yapan engelli sayısını üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi.
 
Kendisinin de profesyonel curling sporcusu olduğunu anımsatan Üçok, şöyle devam etti:
 
"AB tarafından finanse edilen projemizde amacımız engellilerin curling branşında daha aktif bir şekilde rol alması. Zaten projenin ismi de amacını anlatıyor. Proje kapsamında 15 sporcuya eğitim verilecek ve kurulacak takımlar arasında gruplar oluşturularak maçlar yapılacak. Engelli arkadaşlarımıza curlingi tanıtacağız ve onların bu spor branşında daha aktif olmasını sağlayacağız. Proje kapsamında düzenleyeceğimiz turnuvada dereceye girenlere kupa ve madalya vereceğiz. Projemiz sadece onların curlingi tanımaları veya burada antrenman yaparak daha aktif rol almasıyla sınırlı değil. Onların curlinge devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz."
 
Üçok, Tükiye Curling 1. Lig takımlarından Nene Hatun Spor Kulübü'nün engellilerin curling oynaması için önemli adımlar attığını ve bunun engelliler için büyük önem taşıdığını anımsattı.
 
Projenin atılan adımlara katkı sağlayacağını ifade eden Üçok, "Proje sayesinde bizlerin de onlara bir katkı sağlaması ve daha çok engelli arkadaşımızın buraya gelmesini sağlamak bizlere büyük kazanç. Erzurum'da engellilerin yapacakları pek fazla bir aktivite yok. Curlingde ise ülkemizde önemli gelişmeler var ve bu çalışmalara engellileri katarsak diğer insanların engellilere bakış açısı değişir" diye konuştu.
 
Bedensel Engelliler Curling Milli Takımı Kaptanı Seven de engellilerin spor alanlarına yönelmesinin, toplumda farkındalık ortaya çıkardığını dile getirdi. Erzurum'da bedensel engellilerin bulunduğu bir takım kurduklarını belirten Seven, şunları kaydetti:
 
"Yeni bir takım oluşturduk fakat bu tür bir projenin yapılması bizlere artı değerler kazandıracak. 15 engelli arkadaşımızın buraya gelmesi ve spor yapması ayrıca curlingi öğrenmesi bizi mutlu edecek. Proje sayesinde bedensel engellilerin sesini duyurmak ve onların neler başaracağını gösterme fırsatı bulduk. Ben dünya şampiyonu olan milli bir sporcuyum. Bu tür projeler engellilerin hayata bakış açısını tamamen değiştiriyor. Yani burada yaşanan güzellikleri kelimelerle anlatmak zor. Bu duyguları buraya gelip yaşamak gerekiyor. Çok güzel bir proje ve tek isteğimiz bu tür projelerin sayısının artması. Eğer projelerin sayısı artarsa engelliler için daha farklı bir ortam oluşur. Engellilerin spora teşviki ve ulaşım sorunları ortadan kaldırılırsa spor salonları engellilerle dolar."
 
10.12.2013 - AA


Anahtar Kelimeler : Bir reklam görürsün, Hayal edersin, Sayfayı beğenirsin Hevesin Kaçar,, Sonra"Bizdevariz.Net"i görürsün, Çok beğenirsin, Kolay alışırsın, Zor vazgeçersin ;)