*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Avea FEV İşbirliğiyle 3 Bin 201 Engelliyi İş Sahibi Yaptı  (Okunma sayısı 1220 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Avea FEV İşbirliğiyle 3 Bin 201 Engelliyi İş Sahibi Yaptı
« : Aralık 10, 2013, 03:01:14 ÖÖ »
Avea FEV İşbirliğiyle 3 Bin 201 Engelliyi İş Sahibi Yaptı



Avea'nın özel sektördeki ana destekçisi olduğu Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle, engelli istihdamına yönelik hayata geçirdiği "Özümüzle Üretiyoruz Projesi", 8. yılında toplam 3 bin 201 engelliyi iş sahibi yaptı.
 
Avea, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Özümüzle Üretiyoruz Projesi ile iş imkanı yaratılan 3 bin 201 engelli bireyin, istihdam edildiği iş kollarına ilişkin rapor sonuçlarını açıkladı. İstihdam edilen engelli adayların % 45'i Türkiye'nin en büyük 500 sıralamasında gösterilen şirketlere yerleştirilirken; diğer adaylar da sektörlerinin öncü kuruluşlarında iş sahibi olarak hayatlarının akışını değiştirdiler.
 
Proje ile istihdamı gerçekleşen engelli bireyler arasında 650'ye yakın kadın olduğunun da altını çizen rapor; projenin kadın istihdamına katkısını da gözler önüne serdi. Yapılan araştırmalar Türkiye'deki engellilerin ortalama 6 kişilik aileleri olduğu gösteriyor. Bu da, Avea'nın FEV ile hayata geçirdiği "Özümüzle Üretiyoruz Projesi"nin 19 binden fazla kişinin hayatını değiştirerek umut olduğunu gösteriyor.
 
Engelli vatandaşların istihdamının yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonları gibi konularda yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiren Avea; Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) işbirliğinde 8 yıldır sürdürdüğü "Özümüzle Üretiyoruz Projesi"nde 2013 yılı itibarı ile yaşları 18 ile 50 arasında değişen tam 3 bin 201 engelliyi iş sahibi yaptı.
 
Avea, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Özümüzle Üretiyoruz Projesi ile iş imkanı yarıtalan 3 bin 201 engelli bireyin istihdam edildiği iş kollarına ilişkin rapor sonuçlarını açıkladı.
 
Açıklanan rapora göre işe kabulü sağlanan 3 bin 201 engelli adayın % 45'i Türkiye'nin en büyük 500 sıralamasındaki şirketlere yerleştirilirken; diğer adaylar da sektörünün öncüsü kuruluşlarda istihdam edildi.
 
600'den fazla engelli kadın iş sahibi oldu;
 
Her 3 engelli adaydan 1'i beyaz yakalı
 
"Özümüzle Üretiyoruz Projesi" kapsamında istihdam edilen, "Görme, işitme, ortopedik, süreğen veya zihinsel" engelleri bulunan bireylerin iş kollarına dağılımını da inceleyen rapora göre; engelli adayların yaklaşık "%30'u beyaz yakalılar" kategorisinde değerlendirilirken, % 20'si mağazacılık sektöründe çalışıyor.
 
Engelli adayların yoğunlukla iş sahibi olduğu diğer sektörler ise, 500 kişi ile bankacılık ve sigortacılık, 412 kişi ile yeme-içme sektörü, 294'er kişi ile temizlik ve sanayi; 220 engelli istihdamıyla da tekstil sektörü olarak sıralanıyor.
 
Proje ile istihdamı gerçekleşen engelli bireyler arasında 650'ye yakın kadın olduğunun da altını çizen rapor; projenin kadın istihdamına katkısını da gözler önüne serdi.
 
Avea CEO'su Erkan Akdemir:
 
"3 bin 201 engelli bireyi iş sahibi yaparak; 19 binden fazla insana umut oldu"
 
Fiziksel Engelliler Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen "Özümüzle Üretiyoruz Projesi" ile engelli istihdamına yeni bir anlayış getirerek; 8 yılda tam 3 bin 201 engelli bireyi iş sahibi yaptıklarını belirten Avea CEO'su Erkan Akdemir; sözlerine şöyle devam etti: "Avea olarak, sosyal sorumluluk anlayışımızın temelinde, fırsat eşitliği vizyonuyla içinde yaşadığımız topluma değer katmak yatıyor. Bu kapsamda, toplumsal sorunlara kalıcı çözümler aradığımız uzun vadeli sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. FEV ile işbirliğine giderek hayata geçirdiğimiz Özümüzle Üretiyoruz Projesi de bunlardan biri. Projemizle engellilerimizin kendi kendilerine yetebilen, sosyal ve ekonomik hayata katılan, üreten bireyler haline gelmelerine yardımcı olurken; aileleri için de yeni bir gelir kapısı yaratmış olduk. Uluslar arası Çalışma Örgütü'ne göre engelli bireylerin iş hayatından dışlanmasının bir ülkeye maliyeti, gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 3 ile 7'si kadar. Engellilerine yönelik yapılan araştırmalar iş sahibi olan engelli adaylarının aileleri ortalama 6 kişiden oluştuğunu işaret ediyor. Bu da, Avea'nın FEV ile hayata geçirdiği "Özümüzle Üretiyoruz" projesinin 19 binden fazla kişinin hayatını değiştirerek umut olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de engellilerin istihdamı konusunda farklı kesimleri kapsayan tüm çalışmalarda işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu proje ile engellilerimize iş imkanının yanı sıra ülke ekonomisine katkı, toplumsal hayatımıza ise değer yaratıyoruz."
 
FEV Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu:
 
"Fiziksel engelleri, hayata katılımlarına da engel olmamalı."
 
Engellilerin belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşmaları, bir meslek sahibi olarak toplumsal hayata katılmalarının aslında anayasal hakları olduğunu belirten FEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu:" Onların fiziksel engelleri, hayata katılımlarına da engel olmamalı. Hayata katılabilmeleri için de iş sahibi yaparak; hem kendi kendilerine yetmelerini sağlayacak hem de ailelerine destek olacak ekonomik gücü onlara kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda bizlere düşen görev ise engellilerimizin mesleki eğitimlerini tamamlamalarını, iş sahibi olmalarını sağlayacak destek mekanizmalarını oluşturmak ve bu mekanizmaları sürdürülebilir kılmak. Bu kapsamda, Avea ile hayata geçirdiğimiz "Özümüzle Üretiyoruz Projesi"nin çok doğru bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum. Proje ile 8 yılda iş sahibi yaptığımız 3 bin 201 engelli adayın 1.434'ünün Türkiye'nin en büyük 500 sıralamasındaki firmalarda iş sahibi olmaları gerçekten mutluluk verici. Engelli bireyleri ekonomik düzenden mahrum bırakarak, onların sahip oldukları potansiyelden de toplumu mahrum etmiş olduğumuz gerçeğini bu proje ile bir kez daha görmüş olduk" dedi.
 
 
03.12.2013 - Haberler.com


Anahtar Kelimeler : EĞİTİLEBİLİR ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARA YARDIM DERNEĞİ ULU CAMİ YANI BELEDİYE İŞHANI K: 3 NO: 41 MERKEZ ADIYAMAN  GAP KÖRLER DERNEĞİ  CUMHURİYET MAH. KERKİŞİN YOLU ÜZERİ ÖZÜRLÜLER HİZMET BİNASI MERKEZ ADIYAMAN GÖRMEYEN KÜLTÜR VE BİRLEŞME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ ADIYAMAN ŞUBESİ CUMHURİYET MAH. KERKİŞİN YOLU ÜZERİ ÖZÜRLÜLER HİZMET BİNASI MERKEZ ADIYAMAN