*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet Sempozyumu Düzenlendi  (Okunma sayısı 1272 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kocaeli Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet Sempozyumu Düzenlendi



Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, Gündem Çocuk Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği işbirliğiyle "Sosyal Hizmet" sempozyumu düzenlendi.
 
Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnce, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Sempozyumun açılışında konuşan Komsuoğlu, çocuklar ne kadar refah içinde yetiştirilirse geleceklerinin de o kadar iyi olacağını belirterek, ekonomik alanda olduğu gibi sosyal hizmetler alanında atılacak somut adımların da ülkenin refah seviyesini yükselteceğini söyledi.
 
Vali Yardımcısı İnce ise Kocaeli'nin en çok sosyal hizmet kurumlarına sahip iller arasında yer aldığını dile getirerek, bu kurumlar arasındaki iyi koordinasyonun sosyal hizmetlerdeki başarıyı artıracağını ifade etti.
 
Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Hakan Acar da Türkiye'nin ekonomik alanda yakaladığı başarının sosyal kalkınmanın diğer alanlarına aynı oranda yansımadığını anlatarak, "Çocuk refahına ve çocuğun korunmasına yönelik çalışmalar ve uygulamalardaki sorunların büyüklüğü açıkça görülmektedir. Bu çerçevede Türkiye'de kapsayıcı ve hak temelli bir çocuk politikasının yaşama geçirilmesine ihtiyaç vardır" diye konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda "Çocuk Hakları ve İhlaller", "Çocuk Koruma Politikaları", "Çocuk Yoksulluğu", "Çalışan Çocuklar", "Engelli Çocuklar", "Çocuğa Yönelik Şiddet" konularında oturumlar düzenlendi.- AA


Anahtar Kelimeler : Bir reklam görürsün, Hayal edersin, Sayfayı beğenirsin Hevesin Kaçar,, Sonra "Bizdevariz.Net"i görürsün, Çok beğenirsin, Kolay alışırsın, Zor vazgeçersin ;)