*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Konteynır Engellilerin Umut Kapısı Olacak  (Okunma sayısı 1534 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Konteynır Engellilerin Umut Kapısı Olacak
« : Kasım 29, 2013, 03:29:19 ÖS »
Engelsiz Konteynır Engellilerin Umut Kapısı Olacak



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2012'de imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen 'Girişimci Engel Tanımaz Projesi' kapsamında Gaziantep'te faaliyete konulması hedeflenen 'Tontiza Engelsiz Pizza' engelsiz konteynır engellilerin umut kapısı olmayı hedefliyor.
 
Engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 'Girişimci Engel Tanımaz Projesi' kapsamında hayata geçirilen 'Tontiza Engelsiz Pizza' konteynırı kendi işinin sahibi olacak engellilerin doğrudan tüketiciye satış gerçekleştirebilecekleri mekan olacağı belirtiliyor.
 
Proje Sorumlusu Yıldız Özaygut, projeyle ilgili Engelsiz Cafe de konteynırla ilgili Gazetecilere tanıtımlarda bulundu. Konteynırın özelliklerinden bahseden Proje Sorumlusu Özaygut, "Engelli bireyi kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirmek, tüketici konumundan çıkarıp üretici konumuna getirmek ve hayata kazandırabilmek amacıyla proje hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında, özellikle tren, uçak, otobüs, terminaller, şehir meydanları, metro istasyonları, alışveriş merkezleri, kamu binaları, hastaneler, üniversiteler, gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu merkezlerde hizmete sunulacak satış noktaları, stantlar aracılığıyla engellilerin kendi işlerinde çalışmaları hedeflenmektedir. Bu ve benzeri projelerin gerçekleştirilmesiyle engellilerin hayatın içinde kendi işlerinde yer alması sağlanacak ve engellilik alanında toplumsal farkındalık ve duyarlılık artması hedefleniyor. Kendi işinin sahibi olacak engellilerin insan yoğunluklu alanlarda doğrudan doğruya tüketiciye satışını gerçekleştirecekleri mobil satış noktaları ile ilgili çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Tonti Gıda Sanayi Ticaret Anonim şirketinin koçluğunda ve koordinasyonunda gerçekleştirilecektir" dedi.
 
Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İnal, konteynırın engelliler için umut kapısı olacağını belirterek, "Engelsiz konteynır engellilerin çalışma hayatlarında yeni bir yer edinecek. Engelsizlere özgü dizayn edilmiş konteynır engellilerin iş olanaklarını katkı sunacak. Gaziantep'te hayata geçirilmesi planlanan engelsiz konteynır engellilerin evlerine ekmek götürmesine destek olacak. Projeyle umut ediyoruz ki artık engelliler daha çok insanlarla diyalog içinde olacaklardır. Sosyal faaliyetlerine de katkısı olacaktır. Engelliler bu projeyle kısacası hayata tutunacaktır" şeklinde konuştu.-İHA


Anahtar Kelimeler : ENGELSİZ SANATLAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KAYSERİ Dünyada 500 milyondan fazla insanda KBH vardır; genel olarak dünyada her 10 yetişkinin 1 inde değişik derecelerde kronik böbrek hastalığı olduğu hesaplanmıştır. Ülkemizde ise her 8-9 kişiden