*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Magnezyum Eksikliği Nedir  (Okunma sayısı 1846 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Magnezyum Eksikliği Nedir
« : Kasım 19, 2013, 01:45:23 ÖÖ »
Magnezyum Eksikliği Nedir

Magnezyum Eksikliği - Magnezyum Eksikliğinde Görülen Hastalıklar - Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Magnezyum eksikliği psikolojik durumu da etkileyen organik sorunlara yol açar. Magnezyum eksikliğinde, bedensel yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sinirsel gerginlik, huzursuzluk, uyku bozuklukları, zihinsel yorgunluk gibi genel belirtiler görülebiliyor. Kişinin hem zihinsel hem psikolojik durumu etkilenebiliyor. Öğrenme kapasitesinin azalması, dalgınlık, hafıza zayıflığı ile beyin fonksiyonlarının etkilenmesi, kas seğirmeleri ve titremeleri, kalp çarpıntısı ve bazı damar kaynaklı şikayetler, tansiyon yükselmesi, kas zayıflığı, kramplar, aşırı hassasiyet, sinirsel bağırsak hastalıkları, kalp damarlarının kasılması, kalpte ritim bozuklukları gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor. Magnezyum yetersizliği iştah kaybına, depresyona, şaşkınlığa ve göz kararmasına sebep olabiliyor. Yine magnezyum eksikliğinde mensturasyon (kadınlarda adet dönemi) problemleri, böbrek taşı ve doku kireçlenmelerine eğilimin artması da görülebilir. Magnezyuma özellikle çok spor yapanlar, yoğun bir iş temposunda çalışanlar, yanlış beslenenler, hızla zayıflamak için rejim yapanlar, düzenli ilaç kullananlar daha çok ihtiyaç duyarlar.

TEDAVİ GEREKEBİLİR...
Kalp krizini önlemede ve geçirmiş olanların tedavisinde, bronşların kasılmasını, böbrek taşı oluşumunu önlemede, hamilelikte tansiyonun düşürülmesinde, kabızlık tedavisinde vemensturasyon (adet dönemi) öncesi şikayetleri gidermede doktor tarafından magnezyum desteği önerilmektedir. Magnezyumdesteği yapılan kadınlarda kemik yoğunluğunun anlamlı olarak arttığı gözlenmiştir. Magnezyum, düşüklerin ve prematüre doğumların, erken doğumriskinin, önlenmesinde de önerilmektedir. Bununla beraber yan etkilerinin de olması ihtimaline karşı doktor tarafından önerilmedikçe magnezyumun bilinçsizce mineral desteği (ilaç) olarak alınması risklidir. Magnezyumca zengin besinler; kuru baklagiller, fındık, fıstık, badem,muz, kakao, patates, bitkisel yağlar, bal kabağı, susamve maden sularıdır. Sürekli yumuşak içme suyu içilmesi demagnezyumeksikliğinde etkili olmaktadır. Bu sebeple zaman zaman aşırıya varmadanmaden suyu içmek de oldukça yararlıdır.

Magnezyum eksikliği nelere yol açıyor?

Magnezyum eksikliği, kaslarda gerilmeler ve kramplar, sersemleme, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk hissi, kadınlarda ağrılı adet, ellerde iğnelenme hissi, uyuşukluk, migren, gerilim tipi baş ağrısı , bulantı, kusma ve çarpıntı gibi ortaya çıkan belirtiler vücutta magnezyum eksikliğinin habercisi olabiliyor.

Yaşlılarda hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar ve bunların tedavisi için uygulanan diyet, kadınlarda ise adet ve hamilelik dönemleri, magnezyum ihtiyacını artırıyor. Ayrıca, sporcular, kalp ve hipertansiyon hastaları ile şeker hastaları da, daha yüksek oranda magnezyum takviyesine ihtiyaç duyuyor. Alkol tüketimi, yoğun zihinsel faaliyetler ve stres durumlarında, magnezyumun atılmasına neden olan ilaçların kullanımında da vücudun magnezyuma olan gereksinimi yükseliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yetişkinlerde 300 gr . olan günlük magnezyum ihtiyacının doğal yollardan karşılanamaması, ölüme kadar uzanan sağlık risklerini beraberinde getirdiği için, özellikle magnezyum ihtiyacı yüksek grupların, bu eksikliği medikal yollarla gidermeleri gerekiyor.
alıntı

Anahtar Kelimeler : saglik  kütüphanesi  düŞmeyen fosfor belasi  GENÇ DİYALİZ DUYURULAR-SOSYAL FAALİYETLE ülkemizde veya kendi şehrinizde gerçekleşen sosyal faaliyetleri yazabilirsiniz.Paylaşmak istediğiniz her türlü muhabbet,genel konular CHAT ODASI ÖNERİLER,  OYUN BAHCESI MUTLU OLMAK