*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bursagücü Ampute Spor Kulübü Ligdeki İlk Maçında 11-0 Yenildi  (Okunma sayısı 1722 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bursagücü Ampute Spor Kulübü Ligdeki İlk Maçında 11-0 Yenildi



Bursa’da yeni kurulan kentin ilk ve tek ampute spor kulübü olan Bursagücü Ampute Spor Kulübü çıktığı ligin ilk maçından 11-0 gibi hiç beklemediği bir sonuçla mağlup ayrıldı.
 
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı 1. Lig’de faaliyetlerine başlayan Bursagücü Ampute Spor Kulübü, 1. Lig'deki ilk maçını İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile yaptı.
 
Atıcılar 1 Sahası’nda İzmir Büyükşehir Belediye Ampute Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Bursagücü Ampute Spor Kulübü, gelecek için ümitli. Bu günkü ilk maçında sahadan 11-0 gibi farklı yenilgi ile ayrılan Bursagücü Ampute Spor Kulübü, gelecek hafta ise deplasmanda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile oynayacak.
 
Maçta sık sık düşmeler yaşanırken, rakip oyuncular ise düşmesine sebep oldukları diğer oyuncuları elinden tutarak kaldırdı. Yaşanan fair - play ruhu ise normal maçlarda ki oyunculara da örnek olabilecek nitelikte idi.
 
Ayrıca maçta oynayan oyuncuları yakınları statta izleyerek destek verdi.
 
İDMAN YAPAMADIK, KONDİSYON EKSİKLİĞİ YAŞADIK
 
Başkan Sinan Koçdemir, Bursagücü Ampute Spor Kulübü'nün bugün Bursa adına ilk maçına çıktığını belirterek, "Bursa adına hayırlı olur inşallah. Biz medyamızın, değerli Bursa halkının ve işadamlarımızın bize desteğini bekliyoruz." dedi.
 
Özellikle saha konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Başkan Koçdemir, "Özellikle saha konusunda bir sıkıntımız oldu. Bizim federasyon ile Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü'müzün haberleşmesi ve bu maçın bugün oynanacağına dair bilgilere rağmen saha çizgileri dahi çizilmediği için biz gece kendimiz çizdik. Ayrıca idman yapma sahası bulamıyoruz ve idman yapamadığımız için kondisyon eksikliği yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Şu anda 1. Lig'de oynadıklarını ve hedeflerinin seneye Süper Lig’e çıkmak olduğunun altını çizen Koçdemir, ardından ise Avrupa’da boy göstermek istediklerini söyledi. İyi çalışamadıkları ve altyapıdan gelen sporcularla ilk maçlarında farklı yenildiklerini anlatan Koçdemir, şunları söyledi:
 
"Bu günkü maça iyi hazırlanamadan idman yapamadan çıktık. Kondisyon eksikliği yaşıyoruz. Ayrıca diğer takımların çoğu geçmişte bu işi profesyonel olarak yapan ekipten oluşuyor. Biz ise altyapıdan gelen sporcularla bu işe başladık. Bizim oyuncularımızın çoğu bu sporu ilk kez yapıyor. İlk kez ampute futbolu ile tanıştılar ve ilk defa spor yapıyorlar. Öncelikle amacımız zaten bu idi. Engelli arkadaşları rehabilite etmekti."
 
Haftaya ise deplasmanda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacaklarını anlatan Başkan Sinan Koçdemir, özellikle ulaşım ve konaklama konusunda Bursalılardan destek istedi.- Cihan


Etiketler : Senin sevdiğin gibi topluyorum saçlarımı,Siyah kazağımı daha çok yakıştırıyorum kendimeVe daha çok seviyorum limonlu çayı.Senin sevdiğin her şeyi seviyorum Türkülerini memleketin, feneri, kara kartalı senin için,Davamızı ve şiiri sende seviyorum.SENİ SEVİYORUM!İyi ki doğdun iyi ki varsın.Doğum günün kutlu olsun!SENİ ÇOK SEVİYORUM!SENİ ÇOK SEVİYORUM!Yaşamaksa seni