*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği Yayınlandı  (Okunma sayısı 1415 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği Yayınlandı
« : Ekim 15, 2013, 09:57:04 ÖÖ »
Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği Yayınlandı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Hizmet Merkezleri’nce yürütülen faaliyetlerin usul ve esaslarını berlirtmek amacıyla “Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği” yayınlandı.

Aile ve aile içi iletişim, psikolojik destek ve danışmanlık, engelli bireylere yönelik çalışmalar ve sosyal hizmet alanına giren tüm konularda faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezleri’nin iş ve işleyişini düzenleyen yönetmelik Aile Bakanlığı tarafından 9 Şubat 2013 tarihli, 28554 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan yönetmelik ile bir çok yerde kurulan ve kurulmaya devam edilen Sosyal Hizmet Merkezleri’nin hizmetlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmeliğin amacı 1. maddede; sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin, hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulduğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sosyal hizmet merkezlerinin, kuruluş ve işleyişine, yürütecekleri hizmetlere ilişkin usul ve esaslar ile merkezde çalışan personelin görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek olarak belirtildi.

Yönetmeliği okumak için tıklayınız.tıklayın.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın.

Etiketler: Her bir kulağa ayrı saf ses odyometrisi uygulayıp 500, 1000, 2000 ve 4000 Hertzdeki işitme seviyeleri kaydedilmelidir. Her frekans için işitme seviyelerinin her hastada belirlenmesi önemlidir uç değerler için geçerlidir:Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Hizmet Merkezi