*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Anne Engelli Kızını Her Gün Sırtında Taşıyarak Okula Götürüyor  (Okunma sayısı 1293 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Anne Engelli Kızını Her Gün Sırtında Taşıyarak Okula Götürüyor

Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde bir anne, doğuştan ayakları ve bir kolu olmayan 7 yaşındaki kızını her gün sırtında taşıyarak okula götürüyor.

Suphiye ve Mehmet Ender çiftinin en küçük çocukları Merve, iki ayağı ve bir kolu olmadan dünyaya geldi. Tek eli ile bazı ihtiyaçlarını karşılayabilen küçük kız bu yıl okula başladı. Anne Suphiye Ender, evlerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Göl İlkokulu 1’inci sınıfa giden kızını her gün okula bırakıyor.

Anne Erdem kızının okumayı çok sevdiğini engeli olduğu için de çok üzüldüğünü belirtti.

Evladının mutluluğu için çabalandığını anlatan Ender, "Merve'yi sırtımda taşıyarak okula götürüyorum. Ders sonu ise eve getiriyorum. Çoğu zaman okulda kalıyorum çünkü kendisinin ihtiyaçları olabiliyor. Kızımın eğitimine devam etmesini istiyorum" dedi.

Baba Erdem ise akülü tekerlekli sandalye için Kaymakamlığa başvurduğunu anlattı.

Kızının annesinin sırtında okula gittiğini anlatan Erdem, hayırseverlerden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Küçük Merve de annesinin sırtında okulla gitmek istemediğini söyledi. - AA

Etiketler :Bu bağlamda özürlülere yönelik yapılan her türlü çalışmanın ana hedefi; özürlülerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımının sağlanması ve güçlendirilmesidir. İnsan hakları ve temel özgürlüklerin tam olarak hayata geçirilmesi, özürlülerin eşit fırsatlara sahip olmaları ve