*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Fatma Şahin Sosyal Yardım Rakamlarını Açıkladı  (Okunma sayısı 1468 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Fatma Şahin Sosyal Yardım Rakamlarını Açıkladı
« : Ekim 03, 2013, 01:56:33 ÖS »
Fatma Şahin Sosyal Yardım Rakamlarını Açıkladı

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri’nin sosyal yardım rakamları ile ilgili soru önergesine Aile Bakanı Fatma Şahin cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri mecliste verdiği yazılı soru önergesi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yapılan sosyal yardımların rakamları konusunda bilgi istedi. Yeniçeri’nin verdiği soru önergesi süresi geçtikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplandırıldı. Özcan Yeniçeri, soru önergesinde Türkiye’de yapılan yardım türleri ve yardım yapılan kişi sayısı ile Ankara’da yapılan yardımları sordu.

Aile Bakanı Fatma Şahin’in soru önergesine verdiği cevaba göre 2005′ten 2011 yılının sonuna kadar yaklaşık 27 milyon vatandaşın sosyal yardımlardan istifade ettiği, bu yardımlar için 11 milyar 790 milyon TL harcama yapıldığı, 15 milyona yakın öğrenciye 353,4 milyon TL ücretsiz kitap yardımı yapıldığı, 347 bin 765 kişi evde bakım maaşı olarak 2.2 milyar TL tahsis edildiği belirtildi. Belirtilen süre zarfında 2022 maaşı kapsamında 797 bin 426 yaşlıya yaklaşık 1 milyar TL, 293 bin 141 engelliye 753,2 milyon TL yardım yapıldığı, 187 bin 711 malul vatandaşa ise toplam 689,1 milyon TL verildiği açıklandı. 2012 yılının sonuna kadar toplam 13,5 milyon ton kömür dağıtımı yapıldı. Önceki adı yeşil kart olan Genel Sağlık Sigortası G0 gelir grubu için 8 milyon 943 kişiye  5,2 milyar TL kaynak ayrıldı.

Soru önergesinde belirtilen Ankara için yapılan yardımlara ise Fatma Şahin toplam 556.431.489 TL kaynak kullanıldığını ifade etti. Soru önergesine göre yapılan tüm yardımların ayrıntıları için soru önergesi verilen cevabı buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Fatma Şahin, Sosyal Yardım Rakamları webcache google googleusercontent kayseri kent
asd org tr kayseri engelliler dernegi webcache google Kayseri'de Zihinsel Engelli Okulları zihinselengelliler freeservers 2013 ÖMSS Kadroları Açıklandı ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ KAYSERİ