*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin Eğitim Engeli Özel Derslik ile Aşıldı  (Okunma sayısı 2258 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin Eğitim Engeli Özel Derslik ile Aşıldı
« : Eylül 30, 2013, 02:07:49 ÖÖ »
Engellilerin Eğitim Engeli Özel Derslik ile Aşıldı

Ergani İlçe merkezi ve köylerde yaşayan eğitim için Diyarbakır'a gitmek zorunda kalan ya da maddi nedenlerle okuyamayan engelli öğrencilerin eğitim engeli Kaymakamlıkça açılan özel derslik ile aşıldı. Engelli öğrenciler, Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet Ortaokulu'nda oluşturulan özel sınıflarda 4 öğretmenden ders alıyor. Engelli öğrencilerin okula taşınması da Kaymakamlıkça ücretsiz sağlanıyor.

Velileri de memnun eden bu uygulama engelli öğrencilerin yüzünü güldürdü.

"Hem öğrenciler hem veliler mutlu"

Kaymakam Erdinç Yılmaz, uygulamanın veli ve öğrencileri memnun ettiğini söyledi.

"Hem öğrenciler hem veliler mutlu" diyen Yılmaz, "Eğitimlerine aynı seviyede öğrencilerle devam etmeleri engelli öğrencilerin motivasyon ve başarısını etkiliyor. Engelli öğrencilerimize böyle sınıflar oluşturmamız onların geleceği açısından da önemli. Çalışmamızın öğrenci ve velilerde memnuniyetle karşılanması bizi de mutlu ediyor" dedi.

"Çocuklarımız sosyalleşecek"

Velilerden Abdurrahman Kara, özel derslik oluşturulmasının engelli öğrencilerin hem derslerindeki başarıyı artıracağını hem de sosyalleşmelerine olanak sağlayacağını söyledi.

Engelli öğrencilerin daha önce dışa kapalı yaşadıklarını belirten Kara, "Artık çocuklarımız sosyalleşecek. Bu uygulama herkes için hayırlı olacak" dedi.

Velilerden Süleyman Efe ise uygulamanın başlı başına gurur verici olduğunu söyledi. Engelli çocukların sayısının her geçen gün arttığını belirten Efe, şöyle devam etti:

"Biz çocuklarımızı engelli olarak kabul etmiyor ve yaşam şartlarının iyi olmasını arzu ediyoruz. Bu öğrencilere yönelik ilçede bir okul bulunmaması eksiklikti. Çocuklarımızı Diyarbakır'a göndermek hem ekonomik hem de eğitim açısından sıkıntılıydı. Kaymakamın bu çalışması bizi ve çocuklarımızı rahatlattı."

AA

Etiketler : KAYSERİ  BEDENSEL ENGELLİLERLE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KAYSERİ ÖZÜRLÜLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KAYSERİ TEK UMUT İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ KAYSERİ KOCASİNAN DARICA BİR UMUT ENGELLİLER DERNEĞİ  ÜÇ YILDIZ KÖRLER DERNEĞİ FATİH SULTAN MEHMET AdWords Reklamlarınızı siz oluşturursunuz Reklamlarınız Google’da görünür Müşterileri siz çekersiniz 10 MİLYON TOPLADIK AMA 11 MİLYONLUK İŞ YAPTIK CHP’DE