Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Er ve Erbaşlar İçin TSK Mehmetçik Vakfı Yardımları
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Er ve Erbaşlar İçin TSK Mehmetçik Vakfı Yardımları (Okunma sayısı 3322 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Eylül 27, 2013, 04:40:24 ÖS »
TSK Mehmetçik Vakfı tarafından askerde gazi olmuş er ve erbaşlara ya da şehit olmuş er ve erbaşların yakınlarına yapılan yardım çeşitleri.
TSK Mehmetçik Vakfı‘nın sunduğu yardımlardan kimlerin yararlanabileceğini, ne kadarlık bir yardımın söz konusu olduğunu, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların bu yardıma nasıl başvuru yapabileceklerini ve yardımın çeşitleri gibi bir çok detayı izah etmeye çalıştık. Sosyal Yardımlar.Net olarak devlet ve vakıfların ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere sunduğu sosyal yardım imkanlarını vatandaşlarımıza anlatamaya devam ediyoruz.
Bu Yardıma Kimler Hak Kazanır?
TSK’da görev süresi boyunca;
- Şehit düşen yada farklı bir sebeple vefat eden (intihar dahil) er ve erbaşların yakınları,
- Gazi yada özürlü bir durum içerisinde giren asker kişiler (er veya erbaş) ve aileleri bu yardımdan istifade edebilmektedir.
Not: TSK Mehmetçik Vakfı yardımlarından sadece er ve erbaşlar yararlanabilmektedirler, uzman ve rütbeli askerler Mehmetçik Vakfı yardımlarından yararlanamamaktadırlar.
Gazi Kime Denir?
Gazi tanım olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; malul gazi ve muharip gazi.
Malul Gazi: TSK görevlilerinden; Vatani görevi esnasında, ülkenin sınırlarını korumak görevinde iken, vatana karşı bölücü ve yıkıcı eylemler yapan teröristlere karşı müdafaa sağlarken, yurt dışı yada yurt içinde yaptığı bu ve bunun gibi hizmetleri esnasında yaralanmış olan, sakatlanan ve bu durumları hastane raporları ile sabit olan kişiye denir.
Muharip Gazi: TSK görevlisi olarak savaşa katılan fakat herhangi bir sakatlık, yaralanma durumu mevcut olamayan kişiye denir.
TSK Mehmetçik Vakfı Yardımlarının Miktarı Nedir?
TSK Mehmetçik Vakfı’nın gazilere, şehitlere ve ailelerine yaptıkları yardımlar vakfın yardım planında belirtilen artış oranlarına uygun olarak artırılmaktadır. Bu oranlar vakfın yönetimi tarafından istişare edilerek beyan edilmektedir. Mehmetçik Vakfının bu yardım planlarını incelemek için vakfın
resmi web sitesini
ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki tabloda da 2013 yılına ait yardım miktarlarını görebilirsiniz:
Yardım Alabilmeniz İçin…
Vakfın sağladığı bu yardımlardan yararlanmak istiyorsunuz öncelikle ilgili olayla alakalı birlik komutanlıklarının ya da kişilerin gerekli belge ve bilgileri Vakfa iletmesi gereklidir. Gerekli belgelerin listesi ve diğer esaslar için Mehmetçik Vakfının
resmi web sitesini
yer alan Müracaat Esasları sayfasından yararlanabilirsiniz.
Başvuru Esnasında Gerekecek Belgeler
Ölüm Yardımı Başvurularında;
Başvuru yapacak kişilerin yazmış olduğu resmi dilekçe,
Başvuru yapacak kişilere ait Ziraat Bankası üzerinden açılan banka hesap numaralarını belirten banka hesap cüzdanı örnekleri,
Nüfus kayıt örneği
Yaşanan olay ile alakalı olarak kurum amirlerinin yada birlik komutanının fikirlerini belirten bir durum belgesi gerekmektedir.
Maluliyet Yardımlarında;
Gazi olan kişinin yada onun vekiline ait resmi bir dilekçe,
Gazi olan kişiye ait açılmış olan Ziraat Bankası hesap numarasını belirten banka hesap cüzdanı örneği
Herhangi bir askeri hastaneden temin edilecek olan “Askerliğe Elverişli Değildir” şeklinde karar alınmış bir sağlık kurulu raporu,
Nüfus kayıt örneği
Yaşanan olay ile alakalı olarak kurum amirlerinin yada birlik komutanının fikirlerini belirten bir durum belgesi gerekmektedir.
Bakım ve Öğrenim Yardımları İçin;
Eğer doğum yardımı başvurusu yapılacaksa bebeğe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
Gazi yardımlarından yada bakım yardımlardan yararlanan kişilerin çocuklarının vefat ettiğinde ölüm yardımı başvurusu için; bu ölümü gösteren resmi nüfus kayıt örneği
Kendi geçimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayamayan bu sebeple yardıma ihtiyaç duyan çocuklara verilen yardım için yapılacak başvurularda, sağlık kurulu raporu gerekmektedir.
Yardım Çeşitleri Nelerdir?
Vakıf verdiği yardımları iki ana başlığa ayırmıştır. Bunlardan birincisi Bir Defa Yapılan Yardımlar, ikincisi ise Sürekli Yapılan Yardımlardır.
Bir Defaya Mahsus Yapılan Yardımlar
Engelli duruma düşen asker kişilere yapılan maluliyet yardımları
Şehit düşen yahut farklı bir sebeple vefat eden asker kişilere yapılan ölüm yardımları
Sürekli bakım yardımı aldığı sırada hayatını kaybeden asker kişilere yapılan ölüm yardımları
Geçimi ve bakımı sağlanan çocuğun ölümü durumunda gerçekleştirilen ölüm yardımı
Doğum yardımı.
Sürekli Olarak Yada Belirli Süre İçerisinde Verilen Yardımlar
Malul gazi ve engelli bakım yardımı,
Bakım ve öğrenim yardımı.
Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın
Etiketler: kayseri Erciyes Engelliler Derneği kayseri bizdevarız Engelliler Derneği Erciyes Bizde VARIZ Gazetesi Engel Tanimaz mutlulukengeltanimaz bizdevariz melleseferi kayseri kayseri turkey bizdevarizdergisi erciyes engelliler dernegi kayseri erciyesengelliler Kayseri Belsin seruvendunyasi bizdevarizengellilerdernegi bizdevarizgastegaste Ortapedik Engelliler Asker Yardımı, Askerlik Yardımı, TSK Mehmetçik Vakfı
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »