*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: E-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır?  (Okunma sayısı 1913 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
E-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır?
« : Eylül 12, 2013, 03:46:57 ÖS »
E-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır?



E-Devlet sistemi üzerinden tüm resmi işlemlerinizi oturduğunuz yerden hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile neler yapılabilir?

E-Devlet şifresi, resmi kurumlar ile olan işlemlerinizin çoğunu internet üzerinden E-Devlet Kapısı sistemine girerek elektronik ortamda yapabileceğiniz çevrimiçi bir kamu hizmetidir. Bu sistem sayesinde vatandaşlar kamudan alacakları hizmetleri 7 gün 24 saat sıra beklemeden, oturdukları yerden yapabiliyorlar. Alacağınız şifre ile bir çok kuruma e-dilekçe yazabilir, sosyal güvenlik bilgilerinizi görebilir, İŞKUR’a kayıt yaptırabilir ve kayıtlarınızı sorgulayabilir, tüm nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinizi hızlı bir şekilde alabilir, resmi kurumlar ile ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsniz.

Genel olarak E-Devlet şifresi alarak internet üzerinden yapabileceğiniz işlemler şu şekildedir: Askerlik işlemleri sorgulama, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM gibi makamlara dilekçe yazabilme; sosyal güvenceniz ile ilgili hizmet dökümü alma, sigorta sicil kaydı sorgulama, emeklilik aylığınızla ilgili kesintileri görebilmek, iş göremezlik durumunuzu görme, emeklilik maaşınızı 3 aylığa ya da aylığa çevirme, isteğe bağlı sigorta primlerinizin görebilme, yeşilkart sorgulama; İŞKUR’dan iş sorgulama, başvurularınızı görebilmek, başvuru sonuçlarınızı sorgulama, işsizlik ödeneği için başvuru yapma ve hak edilen tutarı sorgulama, meslek kursları için kayıt yaptırma; Nüfus idaresine gitmeden nüfus değişikliği bildiriminde bulunabilme; Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan aile hekimliği sorgulaması, Adalet Bakanlığı’nın hizmet olarak açılmış mahkeme dosyalarınızı görebilmek, davalar ile ilgili karar ve sonuçları görüntüleyebilme, Emniyet Müdürlük’lerinden alınan pasaport ile ilgili işlemler; Gelir İdaresi Başkanlığının tüm vergi sorgulama işlemleri, MTV gibi vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, ve daha bir çok işlem…

E-Devlet Kapısı’na Kayıtlı Ana Kurum ve Kuruluşlar
E-Devlet sisteminde tam 25 adet kamu kurumuna ilişkin işlem yapılabilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı
TBMM Başkanlığı
Başbakanlık
Genelkurmay Başkanlığı
Adalet Bakanlığı
Millî Savunma Bakanlığı
İçişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Maliye Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Avrupa Birliği Bakanlığı
Ekonomi Bakanlığı
Gençlik ve Spor Bakanlığı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Kalkınma Bakanlığı
Bu kurumların bir çok alt kuruluşu da sisteme entegre edilmiş durumda ve yapılacak işlemlerle ilgili vatandaşa büyük kolaylık sağlamaktadırlar.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?
E-Devlet şifresi alabilmek için bulunduğunuz yerdeki PTT’ye giderek 2 TL ücret karşılığı başvuruda bulunabilirsiniz. (Nüfus cüzdanınızla gitmeyi unutmayınız.) PTT tarafından bir a4 kağıdı üzerinde yazılı olarak verilen şifre geçici şifre niteliğindedir. Bu geçici şifre ile sisteme ilk giriş yaptığınızda sistem sizi geçici şifrenizi değiştireceğiniz sayfaya yönlendiriyor. Siz de esas şifrenizi girerek bundan sonra E-Devlet Kapısı’na daimi olarak giriş yapacağınız şifrenizi belirlemiş olacaksınız. Lütfen belirleyeceğiniz şifreyi küçük bir kağıda yazarak bunu sadece sizin bulabileceğiniz bir yerde muhafaza ediniz.


E-Devlet Kapısı Giriş

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: E-Devlet, E-Devlet İşlemleri, E-Devlet Kapısı, E-Devlet Şifresi