*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SYDV’lere Evde Bakım Maaşı Eğitimi Başlıyor  (Okunma sayısı 1880 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SYDV’lere Evde Bakım Maaşı Eğitimi Başlıyor
« : Eylül 12, 2013, 03:34:21 ÖS »
SYDV’lere Evde Bakım Maaşı Eğitimi Başlıyor



SYDV personeline temmuz ayı içerisinde Ankara’daki TÜBİTAK Enstitüsü’nde evde bakım maaşı eğitimi verilecek.

Daha önce Evde Bakım Maaşları Haziranda SYDV’de başlıklı yazımızda evde bakım maaşlarının 2013 Haziran ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) devredileceğini duyurmuştuk. SYDV Personeline temmuz ayı içerisinde evde bakım maaşı ile ilgili eğitim verilmeye başlanacak. Haziranda SYDV’ye geçmesi planlanan evde bakım maaşları SYDV’lere biraz daha geç devredilecek.

Ankara Çankaya’daki TÜBİTAK enstitü binasında verilecek eğitimlere yurdun dört bir yanındaki 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan bir çok personel katılacaktır. Eğitimler özellikle SYDV’lerin kulldıkları “Bütünleşik Sosyal Hizmetler Bilgi Sistemi” yazılımına eklenecek olan evde bakım maaşı modülü üzerinde yoğunlaşacak ve vakıf çalışanlarına evde bakım maaşları ile ilgili işlemlerin yazılım üzerinde nasıl gerçekleştirileceği anlatılacak. Ankara’da toplam 2 gün sürecek olan eğitimler için vakıf çalışanlarına yol izinleri de dahil toplam 4 gün izin verilecek. Ankara’da gerekli eğitimleri alan vakıf personeli daha sonra eğitici olarak bulundukları bölgedeki vakıf personellerini eğitecekler. Yani düzenlenen evde bakım maaşı eğitimi bir eğitici eğitimi niteliğinde.

Daha önce bir çok mecrada haziran ayında SYDV’lere geçeceği söylenen evde bakım maaşları ise eğitimlerde meydana gelen bu gecikme neticesinde Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’nden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na daha geç bir zamanda devredilecek. Tahminimize göre aynı 2022 maaşlarında olduğu gibi evde bakım maaşları da yıl sonuna doğru eylül-ekim ayları gibi ya da belki biraz daha erken SYDV’lere devredilmiş olacaktır. Evde bakım maaşları SYDV’lere devrolduktan sonra artık tüm başvuru alma, karar verme ve diğer tüm işlemler vakıflar tarafından yerine getirilecektir.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Evde Bakım, Evde Bakım Maaşı, Evde Bakım Ücreti, SYDV 2013 Temmuz Evde Bakım Maaşları Ne Kadar Olacak? Evde Bakım Maaşı SYDV'ye Ne Zaman Devredilecek? Evde Bakım Maaşlarında Ağır Özürlü Şartı Kalkıyor Evde Bakım Maaşları Haziranda SYDV'de