*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SYDV Kömür Yardımı  (Okunma sayısı 1975 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SYDV Kömür Yardımı
« : Eylül 10, 2013, 02:26:57 ÖS »
SYDV Kömür Yardımı



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan kömür yardımı ve bu yardımlara ilişkin genel açıklamalar.

Ülkemiz anayasa gereği sosyal olarak vatandaşlarına çeşitli konularda yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu sayede yardıma muhtaç kişilerin daha iyi bir hayata kavuşması amaçlanmaktadır. Kömür yardımı da bu doğrultuda yapılan yardımlardan bir tanesidir. Bu yardım özellikle kış döneminde insanların soğuklardan korunması, evlerinde sıcak bir şekilde oturması amacıyla yapılmaktadır.

Kömür  yardım için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yardıma gerçekten ihtiyacı olan kişiler seçilmektedir. Gerekli araştırmaların yapılarak bu kişilerin belirlenmesinin ardından her yıl belirli miktarlarda kömür yardımı bu kişilere ulaştırılmaktadır.

Kömür Yardımından Kimler Yararlanabilmektedir?
Bu yardımdan yararlanmak için herhangi bir başvuruya gerek bulunmamaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında dosyanızın olması yeterlidir. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından bölgedeki ihtiyaç sahipleri tespit edilmektedir. Bu tespit ardından gerekli listeler hazırlanarak ihtiyaç sahipleri tek tek belirlenmektedir. Bu listelerin valiliklere ulaştırılmasının ardından yardım sırasında tüm bu kişilere kömür yardımı yapılmaktadır. Fakat tespit dışında kalmış ya da çok fakir olan ailelerin yerel yönetimlere giderek şahsen başvurması durumunda da gerekli ilgi gösterilecek ve gerekli görüldüğü takdirde kömür yardımından yararlanması sağlanacaktır.

Kömür Yardımı Nasıl Yapılmaktadır?
Kömür yardımı yapılacak kişilerin belirlenmesinin ardından her yılın belirli dönemlerinde (özellikle kış öncesi dönem) kömür yardımı gerçekleştirilmektedir. Kömür yardımı yerel yönetimler bünyesinde faaliyet gösteren SYDV’ler tarafından yapılmaktadır. Belirli merkezlere ulaştırılan kömür, buradan evlere dağıtılmaktadr. Bu noktadaki tüm masraflar, valilik ve yardım fonları tarafından karşılanmaktadır.

Kömür Yardımı Ne Kadar Yapılmaktadır?
Kömür yardımı her aile için 500 kg. kadar yapılmakla birlikte yardım miktarı yerel yönetimden yerel yönetime değişiklik göstermektedir. Fakat eşitlik ilkesine aykırı bir işlem yapılamaz. Bu doğrultuda aynı durumdaki kişilerden birine diğerinden daha fazla kömürün verilmesi şu anki düzenlemelere göre mümkün değildir. Tüm bu kömürler için herhangi bir bedel söz konusu değildir. Tüm hak sahipleri bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak, kömürler evlerine kadar getirilerek teslim edilecektir. Vatandaşlar hiç bir hamaliye ve nakliye ücreti vermeden devletin bu hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecektir.

Genel Hatları İle Kömür Yardımı
Kömür yardımı 2003 yılından itibaren düzenli bir şekilde yürütülen bir çalışmadır. Özellikle AKP yönetimi ile hız verilen bu çalışmalar, genel olarak bakıldığında insanların hayatlarını oldukça kolaylaştırmış durumdadır. Öyle ki her ne kadar ülkemizde hayat şartları iyileştirilmeye çalışılsa da yardıma muhtaç kişi sayısı oldukça yüksektir. Bu şekilde yapılan yardımlar ile de bir nebze olsa bu tip yardıma muhtaç kişilerin yaraları sarılabilmektedir. Bu konuda sık sık düzenlemeler yapılmaktadır. Son olarak 14.01.2013 tarihinde bir düzenleme yapılarak çalışmanın son hali belirlenmiştir.

Bu yardımı daha da eski tarihlere götürmek elbette ki mümkündür. Öyle ki 1986 yılında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, bugünkü kadar kapsamlı olmasa da ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı yapmaya başlamıştır. Fakat özellikle belirtilen 2003 yılından itibaren bu yardım daha da genişletilmiş ve kapsamlı bir hale getirilerek sürekli olması sağlanmıştır. Bu nedenle milat olarak bu tarih alınabilmektedir.

Bu kömür yardımı için gerekli olan kömür Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından sağlanmaktadır. Yapılan açıklamalara göre her yıl yaklaşık iki milyon civarındaki ailenin bu hizmetten yararlandığı belirtilmektedir. Bu doğrultuda oldukça yüksek miktarda bir kömür her yıl dağıtılmaktadır.

Ayrıca kömür yardımı için belirlenen ailelere sadece kömür yardımı da yapılmamaktadır. Diğer giysi ve maddi yardımlar da çeşitli zamanlarda bu kişilere ulaştırılmaktadır. Ülkemizde belirtildiği gibi her ne kadar eleştiri alsa da, hakkında spekülasyonlar yapılsa da bu yardım sistemli bir şekilde yürütülmekte ve ihtiyaç sahiplerine her yıl yarım ton kömür ulaştırılmaktadır.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Kayseri Evlilik Sitesi Kaymakamlık Kömür Yardımı, Kömür Yardımı, SYDV, Valilik Kömür Yardımı