*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Konut Projesi ile Yoksullara TOKİ’den Ev  (Okunma sayısı 1857 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sosyal Konut Projesi ile Yoksullara TOKİ’den Ev
« : Eylül 10, 2013, 01:58:28 ÖS »
Sosyal Konut Projesi ile Yoksullara TOKİ’den Ev



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SYDGM) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yürütülen işbirliği ile yoksul vatandaşlara 2009′dan beri ev sahibi olma imkanı veriliyor.

2009 yılında Sosyal Konut Projesi adı ile başlatılan ve yoksul ailelere teslim edilmek üzere ilk etap 50 bin, ikinci etap 50 bin, toplamda 100 bin TOKİ evi hedefiyle yola çıkılan projede şu ana kadar birçok il ve ilçede yoksul vatandaşlar TOKİ evlerine kavuşmuş durumdalar. Proje tüm Türkiye’de tam olarak bitmemiş ve hala konutların yapılmadığı il ve ilçeler bulunmaktadır. 2014′te bitirilmesi hedeflenen proje için TOKİ evlerinin yapımına son sürat devam edilmektedir. Aylık 100 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi olunabilecek proje’den yararlanmak isteyen vatandaşlar bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvurarak Sosyal Konut Projesi‘nin son durumu hakkında bilgi alabilirler. Başvurmak isteyenler eğer bulundukları yerde henüz proje başlatılmamışsa ve aşağıda verdiğimiz şartları sağlıyorlar ise proje başlatıldığında ilgili SYDV’ye başvurarak daha detaylı bilgi alabilir, kura çekimlerine katılma konusunda gereken şartları taşıyıp taşımadıklarını öğrenebilirler.

Sosyal konut projesinin (TOKİ) başvuru şartları
T.C. vatandaşı olmak.
30 yaşını doldurmuş olmak (fakat eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz. Babası veya hem babası hem annesi vefat etmiş yetim bekâr bayanlarda ise yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenir).
SSK BAĞ-KUR gibi kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak.
3294 sayılı Kanun`a uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak.
Başvurulan il ya da ilçe sınırları içinde en az 3 yıldır ikamet ediyor olmak.
Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konut bulunmamak.
Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak.
TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.
Sosyal Konut Projesi (TOKİ) başvurusu için gerekli belgeler
Nüfus cüzdanı fotokopisi
İkametgâh senedi
Tüm hane halkının T.C. kimlik numaraları
-Özürlü vatandaşlarımız için- özürlü kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış en az %50 oranında özürlü olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu
Ayrıca ilgili SYDV tarafından verilecek formlar
Sosyal Konut Projesi (TOKİ) başvurularının değerlendirilmesi
Başvurusu uygun bulunmayan veya gerekli evrakları teslim etmeyen kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak olup özürlü olan ve olmayan kişilerin başvuruları ayrı kategorilerde değerlendirilecek ve özürlü bireyler için yapılan toplam konut sayısının %10′una kadar kontenjan ayrılacaktır. İlgili SYDV tarafından yapılacak sosyal inceleme ile 3294 Sayılı Kanun kapsamında başvuranların muhtaçlıkları tespit edilerek vakıf mütevelli heyeti tarafından konut edinmeye uygun bulunanlar konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından düzenlenecek ve noter huzurunda yapılacak olan kura çekimine katılabileceklerdir.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: SYDV, SYGM, TOKİ Konutları Ziraat Bank Konut Kredisi 7000TL Kredi 99TL Taksit Konut Kredisi Hesaplama