*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çalışan Vatandaşa 326 Liralık Destek  (Okunma sayısı 1903 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çalışan Vatandaşa 326 Liralık Destek
« : Eylül 10, 2013, 03:42:29 ÖÖ »
Çalışan Vatandaşa 326 Liralık Destek



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirilen kişilere 1 seferlik nakdi yardım yapılmaya devam edileceğini duyurdu.

Vatandaşlar için müjdeli haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, sosyal yardımdan faydalanan vatandaşalar herhangi bir işe girseler dahi bir kere geçerli olmak üzere 15 gün içinde 326 TL ödeme kararı aldı. Bu sayede vatandaş maaş gününe kadar zor duruma düşmemiş olacak. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nün İŞKUR ile yaptığı anlaşma sayesinde bugüne kadar 23 bin kişi işe başladı.

Yol Parası Devletten
Yapılan bu anlaşmaya pilot il olarak Denizli seçildi. Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar İŞKUR’a bunu bildiriyor. Kişiye uygun iş verilirken, kişinin iş görüşmesine giderken yol parası dahi Vakıf müdürlüğünce veriliyor. Vatandaş iş başı yaptıktan 15 gün sonra minimum ücretin brüt tutarının 1/3’ü (326 TL) kadar yardım alıyor. Ayrıca başladığı bu işte devamlılık gösteren kişi kışın kömür yardımından da faydalanabiliyor.

Gelişmeler Değerlendirilecek
İŞKUR ve Vakıf bundan sonra ayda iki kere toplanıp durum değerlendirmesi yapmaya karar verdi. Yıllık iki defada vali, vali yardımcıları, SYDV Müdürü ve İŞKUR İl Müdürünün katılımı ile gözden geçirme toplantıları gerçekleştirilecek. Aynı sistem çok yakında diğer illerde de faaliyete geçirilecek.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: İnternet Şubesi 7000TL Kredi 99TL Taksit Anında Kredi Anında Nakit Bebek İsim Önerileri Evden Para Kazanın 100 Ay 0 faiz taksitli ev 5 Dakikada Kredi İş Bul, İŞKUR, İşsizlik, İşsizlik Yardımı, Manşet Haberleri, Vakıf