*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Fatma Şahin’den Dul Kadınlara Destek  (Okunma sayısı 2323 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Fatma Şahin’den Dul Kadınlara Destek
« : Eylül 09, 2013, 03:29:54 ÖS »
Fatma Şahin’den Dul Kadınlara Destek



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Edirne’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir takım programa katılmak için Edirne’deydi. Bakan Şahin Edirne’de Vali Hasan Duruer tarafından polis tören mangası ile karşılandı. Bakan burada bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin burada çeşitli açıklamalarda bulunarak devletin sosyal politikalarını anlattı. Dul kadınların sosyal yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Törenin ardından Valilik makamına uğrayan Şahin, basın mensuplarının ’bakanlıktan yardım alanların işe başladıklarında maddi desteğin kesilmeyeceği ve iş masraflarının da karşılanacağı’ şeklindeki ifadeleri üzerine “İstihdamın içinde olması gereken kişi sosyal yardım alıyorsa bu, çalışmasına engel olmamalı. Sosyal Yardım Sistemi’nden istifade eden, çalışabilecek güçteki kişilerin istihdama kazandırılmasını istiyoruz. İstihdama kazandırılması, destek sisteminden faydalanmayacağı anlamına gelmeyecek. Bunu çok önemsiyoruz.” dedi.

Şahin, “Muhtaçlıklarını azaltıp kendi kendine ayakta kalmalarını sağlamak. Küçük küçük desteklerle başarılabiliyor. İşverenin talebine bakıyorsunuz, o talep doğrultusunda çalışacak kişinin durumuna bakıyorsunuz. Uzman desteğiyle bunları sertifikasyona verdiğiniz zaman, hem yardım alma noktasında sistemi daha adaletli bir hale getiriyorsunuz hem de bunları istihdama katarak sürdürülebilir büyümede insan gücünü çok daha iyi kullanıyorsunuz. Bu bakımdan herkesin kazandığı bir modeldir.” ifadelerinde bulundu.

Bakan Şahin ayrıca aldıkları yeni kararlar ve yaptıkları düzenlemeler ile artık eşi vefat etmiş olan bayanlarında mali açıdan destekleneceklerini söyledi.

Şahin konu ile ilgili sözlerine şu şekilde devam eti: ”Kadın, özellikle ekonomik olarak zayıfsa eşi üzerinden giden ekonomik gücü varsa eşi vefat ettiği zaman bir anda yardıma muhtaç hale geliyor. Bu kadınların her ay bir müdüre, bir kaymakama gidip el açmasını doğru bulmadığımız için düzenli yardıma geçtik. 2 ayda bir 500 lira banka hesaplarına yatırılıyor.”


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Dul Maaşı, Fatma Şahin, Sosyal Yardım Imkb facebook.com Uziletişim Haberi Şeker Hastalığı Testi