*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Birliği Genel Kurulu’nda İki Bakan  (Okunma sayısı 1684 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler Birliği Genel Kurulu’nda İki Bakan
« : Eylül 09, 2013, 03:02:36 ÖS »
Engelliler Birliği Genel Kurulu’nda İki Bakan



Engelliler Birliği Genel Kurulu’na Bakanlar Kurulu’ndan Fatma Şahin ve Ahmet Davutoğlu da katıldı.

* Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “ Benim de engelli iki yeğenim vardı. İlerleyen yaşlarda vefat ettiler.Onun için bilirim. Ben de sizin ailenizden bir parçayım”

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Engellilerin güvenli şekilde sosyal hayatın içinde olması için şehirler yeniden yapılandırılmalı”

İlki düzenlenen Dünya Engelliler Birliği Genel Kurulunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin iştirak etti. Yapılan Genel Kurul İstanbul’da gerçekleştirildi. Dünyanın 75 ülkesinden genel kurula katılan engelliler, dünya engellilerinin sorunlarını konuştu. Açılış konuşmasını ise Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk gerçekleştirdi. Ardından Bakan Şahin söz aldı.

Bakan Fatma Şahin
AKP hükümeti olarak işe başladıklarında ‘hiçbir şey eksi gibi olmayacak’ dediklerini söyleyen Bakan Şahin, engelli, engelsiz, yaşlı genç kimsenin birbirinden farkı olmadığını ifade etti. Hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmadıkları üzerinde duran Şahin, yasaları da engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde değiştirildiğini sözlerine ekledi. Eğitim ve sağlıkta yapılan dönüşümün çok önemli olduğunu belirten Bakan Fatma Şahin, “Engellilerin güvenli şekilde sosyal hayatın içinde olması için şehirler yeniden yapılandırılmalı. Toplu taşıma araçları, sosyal alanlar engellilerini göre yeniden yapılandırılmalı. Bunun için çalışmaları yapıyoruz. Bizim inanç değerlerimizde bir insanı diğer insandan üstün kılan şey davranışları, güzel ahlakıdır” şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Davutoğlu
Bakan Şahin’in hemen ardından konuşmasını gerçekleştirmek üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kürsüde söz aldı. Davutoğlu, “Ancak hiçbir mesele insani konularda attığımız adımlar kadar bana huzur vermedi. Benimde engelli iki yeğenim vardı. İlerleyen yaşlarda vefat ettiler.Onun için bilirim. Ben de sizin ailenizden bir parçayım. Bu parçanız olmayı muhafaza edeceğim. Her zaman sizin hizmetinizde, emrinizde olacağız” diyerek dört yıl içerisinde yaptıklarından huzur duyduğunu ifade etti.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Ahmet Davutoğlu, Engelliler Birliği, Manşet Haberleri, Toplantı