*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖMSS’nin Adı Engelli Memur Seçme Sınavı Oluyor  (Okunma sayısı 1526 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
ÖMSS’nin Adı Engelli Memur Seçme Sınavı Oluyor
« : Eylül 09, 2013, 02:55:42 ÖS »
ÖMSS’nin Adı Engelli Memur Seçme Sınavı Oluyor



Başbakan Erdoğan “İstihdamda Engel Yok” toplantısında ÖMSS’nin adının “Engelli Memur Seçme Sınavı” olarak değiştirileceğini duyurdu.

Bir kaç gün önce Başbakan Erdoğan Engelli Çalışanlarla Buluşuyor başlıklı yazımızda Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara ATO kongre salonunda yapılacak “İstihdamda Engel Yok” programı kapsamında engelli çalışanlarla buluşacağını duyurmuştuk. Toplantı 3 Nisan’da gerçekleştirildi ve toplantıdan engellilerin istihdamı konusunda bir çok yeni bilgi edinildi. Başbakan Erdoğan’ın dediğine göre “Özürlü Memur Seçme Sınavı” artık “Engelli Memur Seçme Sınavı” olacak.

“Özürlü Memur Seçme Sınavı” (ÖMSS) yerine “Engelli Memur Seçme Sınavı” denilmesi iyi bir gelişme. Yapılacak değişiklikle sınavın kısaltması olan ÖMSS de EMSS olarak kullanılacaktır artık. Yapılacak bu değişiklik daha önce de sitemizde duyurduğumuz özürlü yerine engelli denmesini sağlayan kanun tasarısının bir uzantısı. Artık Özürlü Yerine Engelli Denecek haberimizde belirttiğimiz üzere engellilere özürlü, sakat, çürük gibi negatif çağrışım yapacak ifadelerin mevzuatta kullanımının yasaklanması bunun yerine engelli denmesi kararlaştırılmış, bunun üzerine Bakanlar Kurulu’nun hazırladığı bir kanun tasarı meclise sunulmuştu. İlgili yasa tasarısı hala meclisin gündeminde. Tasarıya şuradan ulaşabilirsiniz.

Toplantıda konuşan Erdoğan engelli istihdamı hakkında yaptığı değerlendirmede konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

29 Nisan 2012 tarihinde, cumhuriyet tarihimizde hatta dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Engellilerin adil bir rekabet ortamında yarışabilmesini sağlamak amacıyla, şu andaki adıyla ÖMSS ama yakın bir zamanda EMSS olarak değiştiriyoruz, Engelli Memur Seçme Sınavı adıyla bir sınav düzenledik. Bu sınav neticesinde ilk etapta, 9 Ağustos 2012′de gerçekleştirdiğimiz kuralarla 7 bin 746 engelli kardeşimizin kamuda istihdamını sağladık.

Bir de söz vermiştim, ‘Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle bu istihdam süreci inşallah bundan sonra da devam edecek’ demiştim. Daha önce verdiğimiz bütün sözler gibi bu sözümüzün de takipçisi olduk, sözümüzü yerine getirdik ve engelli kardeşlerimizin istihdamıyla ilgili adımlarımızı atmaya devam ettik.

Ayrıca son yapılan ÖMSS puanlarına göre gerçekleştirilen tercihler ve kura çekimleri sonucunda 591 engelli memur adayının kura ile 5 bin 335 engelli memur adayının da ÖMSS puanı ile kamuda işe yerleştirildiğini bildiren Erdoğan 14 Mart 2013 itibariyle kamuda istihdam edilen engelli sayısının 5 bin 926 olduğunu belirtti.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: EMSS, Engelli İstihdamı, Engelliler ve Ayrımcılık, ÖMSS, Recep Tayyip Erdoğan