*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Akyazı'daki Kaldırımlar Engelliler İçin Yeniden Düzenleniyor  (Okunma sayısı 1693 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Akyazı'daki Kaldırımlar Engelliler İçin Yeniden Düzenleniyor



Sakarya Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma ajansı tarafından kabul edilen, Akyazı’da bulunan 32 adet Kamu binasında tüm okullarda uygulanacak olan ve bu sayede kamu binalarında gerekli olan iç ve dış ulaşımların sağlanması, gerekli olan engelli rampalarının ve engelli asansörlerinin inşası için kabul edilen proje kapsamında, Akyazı genelindeki tüm kaldırımlar, engelli vatandaşların rahat çıkacakları şekilde yeniden düzenleniyor.
 
Akyazı Belediyesi’nin daha önce engellilere yönelik yapmış olduğu Filografi kursları, sergiler, beceri kursları, kamu binalarında engellilerin giriş ve çıkışlarına yönelik kolaylık ve düzenleme projeleri, Akyazı Engelliler Merkezi gibi Engellilere yönelik birçok kültürel ve sosyal faaliyetlerle halkın teveccühünü kazanan Akyazı Belediyesi, Akyazı’nın tüm kaldırımlarının engelli vatandaşlara engelsiz kaldırımlar olabilmesi için ilçe genelindeki tüm kaldırımlarda değişikliğe gidiyor.
 
Akyazı merkezinde bulunan tüm kaldırımlara yapılan engelli rampaları ile özellikle tekerlekli sandalyelerin rahat inip çıkabilmeleri açısından oldukça önem taşıyan bu çalışma sonrasında Engelli vatandaşlar için Akyazı’da ki engeller de bir bir kalkmış olacak.
 
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “Engellilerimiz bizim baş tacımızdır. Onlara yönelik yapacağımız Kültürel ve Sosyal projelerle onları sosyal hayata kazandırmak hayata olan güvenlerini arttırmak ve her birini kazanmak. Yaşam standartlarını da arttırmak adına günlük yaşamlarında karşılarına çıkacak engelleri kaldırmak bizim birinci görevimizdir. Bu anlamda Engellilerimize yönelik çalışmalarımızla projelerimizle onların her zaman yanında olduk ve her zamanda yanlarında olacağız” dedi.
 
 
04.09.2013 - İHA