*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Evde Bakım Maaşı SYDV’ye Ne Zaman Devredilecek?  (Okunma sayısı 2564 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Evde Bakım Maaşı SYDV’ye Ne Zaman Devredilecek?
« : Eylül 07, 2013, 02:03:00 ÖS »
Evde Bakım Maaşı SYDV’ye Ne Zaman Devredilecek?



Evde bakım maaşları Haziran 2013′ten itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na devredilecek.

Evde bakım maaşları bilindiği üzere şu anda SHÇEK tarafından verilmekte; fakat çok yakın zamanda 2022 maaşlarında olduğu gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na geçecek. Bakım maaşının SYDV’lere geçiş sürecinin 2013 Haziran ayında başlayacağı bildirildi. Bu geçişle birlikte ve değişecek evde bakım yönetmeliğinin de etkisiyle evde bakım maaşına ilişkin tüm iş ve işlemler değişime uğrayarak artık yapılacak işlemler SYDV’ler tarafından uygulanacak.

Şu anda Antalya’da yapılan SYDV Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim programında Aile Yardımları ve Sürekli Yardımlar Daire Başkanı Halil Yıldız yaptığı konuşmasında evde bakım maaşlarının Haziran’da SYDV’lere devredileceğini açıklamıştı. Bu şimdilik kesin bir tarih değil. Evde bakım maaşlarının bu tarihten itibaren SYDV’lere devredilmesi bekleniyor. Aynı 2022 maaşlarının SYDV’lere devrinde olduğu gibi evde bakım maaşlarının devrinde de devredilme işlemleri planlanandan daha farklı sürelerde tamamlanabilir. Mesela 2022 maaşlar için halihazırda aylık alanların 6 ay içinde tekrar sosyal incelemelerinin yapılması planlanmışken bu süre devir işleminin sancılı olması ve planlanandan daha uzun süreceğinin anlaşılması ile 1 yıla çıkartılmış durumda. Aynı durumu Genel Sağlık Sigortası işlemlerinde de var. GSS için hane ziyaretlerinin normal şartlarda her yıl yenilenmesi gerekirken SYDV’lerdeki yoğunluk nedeniyle bu da 1 sene ertelenmiş durumda.

Evde bakım maaşlarının şu an için haziran ayında SYDV’lere devredilmesi planlanırken tam olarak devrin gerçekleşmesinin ve evde bakım maaşlarına ilişkin iş ve işlemlerin doğru bir şekilde SYDV’lere entegre edilmesinin daha uzun bir zaman alacağını düşünüyoruz. Özellikle 2022 maaşı ve evde bakım maaşlarının birleştirilmesi planlanırken önümüzdeki süreçte bu kapsamda çok daha farklı çalışmaların yapılacağı ve yeni proseslerin geliştirileceği kanısındayız.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: Evde Bakım Maaşı sydv zaman