*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuklar İçin Umut Evi Projesi  (Okunma sayısı 1850 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Çocuklar İçin Umut Evi Projesi
« : Eylül 07, 2013, 01:59:43 ÖS »
Engelli Çocuklar İçin Umut Evi Projesi



“Ali Çebi Umutevi” adıyla İstanbul Ümraniye’de zihinsel engelli çocuklar için 2. umut evi açıldı.

13 – 18 yaş arasında kimsesiz zihinsel engelli çocukların toplumla daha entegre bir şekilde bakımının yapılabilmesi için başlatılan umut evi projesinde 2. umut evi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Elim Elinde Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirildi. 1. umut evi İstanbul Şerifali’de açılmıştı. 2. umut evi de İstanbul Ümraniye’de “Ali Çebi Umutevi” adıyla hizmete başladı. 4 zihinsel engelli kız çocuğu soğuk yetiştirme yurdu yerine sıcak ev ortamında yetiştiriliyor.

Umutevinde kalan engelli çocukların ayrıca İŞKUR ya da belediyelerce açılan kurslardan kendilerine uygun, başarılı olabilecekleri kurslara katılımı sağlanıyor. Engelli bireyler bu evlerde toplumla daha barışık bir şekilde hayatlarını sürdürüyor. En önemlisi ise engellilerin şu an en büyük sorunlarından olan toplumdan kopuk yaşama sorunu olmadan yaşıyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sivil toplum kuruluşlarına ve onlarla işbirliğine büyük önem vermesi sonucu hazırlanan projelerden biri olan Umutevi Projesi Elim Elimde Derneği’nin yoğun desteği ile hayat bulmuş durumda.

Aynı umut evi gibi zihinsel engelli yurttaşlarımızın yararına açılan ve down sendromu gibi zihinsel engellilerin istihdam edildiği Down Cafe de geçtiğimiz aylarda Ereğli’de hizmete açılmıştı. Ereğli Belediyesi’nce kurulan ve Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı ile desteklenen Down Cafe projesinde cafede çalışan bütün personel down sendromlu ve zihinsel engelli. Ayrıca içerisindeki sergi ile bir sanat evi olarak da faaliyet gösteren Down Cafe’nin bir diğer açılış gayesi de Ereğli halkının engellilere olan bakış açısını pozitif yönde geliştirmek ve engellilerle olan iletişimini güçlendirmek. Engelli bireylerin istihdam edildiği cafede ayrıca çalışan bu engelli çocuklar için gerekli gündelik eğitimler de veriliyor.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: Engelli İstihdamı, Engelliler İçin Projeler  engelli cocuklar icin umut ev