*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: “Engelliler Önemsenmediklerini Düşünüyor”  (Okunma sayısı 1809 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
“Engelliler Önemsenmediklerini Düşünüyor”
« : Eylül 07, 2013, 01:12:24 ÖS »
“Engelliler Önemsenmediklerini Düşünüyor”



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan engelli vatandaşların sorunlarına değindi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, engellilerin yaşam şartları ve engellilere verilen değerler konusunda açıklamalarda bulundu. Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası organizasyonu hakkında konuşan Şerefhan, konuşmasında engellilerin sorunlarına da yer verdi. Özellikle fiziki şartların engellilerin toplumla bütünleşmesini engellediğini savunan Şerefhan, engellilerin sorunlarını yenmeleri için spora teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’yi organizasyonda 4′ü erkek 4′ü kadın toplam 8 engelli tenisçinin temsil edeceğini belirten Başkan Demirhan Şerefhan engelli vatandaşlar ile ilgili şunlara değindi:

Dünya ve özellikle Avrupa’da bir engelli tek başına evinden çıkıp, işine, sporuna, oradan da evine rahatlıkla dönebiliyor. Ancak, engellinin Türkiye’de hürriyeti yok. Engelliler ülkemizde zor şartlarda yaşıyor. Türkiye’nin mimarı yapısının engelliler için düzenlenmesi gerekiyor. Maddi durumları da bu tür sporları yapabilmelerine imkan vermeli. İş, AŞ ihtiyacı olan engellilerimiz var. Onlar nasıl spor yapsın? Engellilerimizin eğitim seviyesini yükseltmemiz gerekiyor.

Türkiye’deki yaşam koşullarının engellinin hayatını sürdürmesini zorlaştırdığına ve yapılacak düzenlemelerle bu sorunların ortadan kaldırılarak engellilerin evlerinden çıkarak spora teşvik edilmesine değinen Şerefhan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Eğer onlara önem verdiğimizi hissettirirsek hepsi evinden çıkıp spor yapmaya başlar. Her şey dört dörtlük değil. Engelliler önemsenmediklerini düşünerek evlerinden çıkmıyor. Bu ayıp hepimizin

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: Engellilerin Problemleri, Engellilerin Sorunları