*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İçin ÖMSS Rehberlik Merkezi Kuruldu  (Okunma sayısı 1831 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler İçin ÖMSS Rehberlik Merkezi Kuruldu
« : Eylül 07, 2013, 12:48:54 ÖS »
Engelliler İçin ÖMSS Rehberlik Merkezi Kuruldu



Ankara’nın Etimesgut ilçesinde engelli memur adayları için ÖMSS rehberlik merkezi kuruldu.

Yapılan yeni kanun değişiklikleri ile birlikte engelli vatandaşlar geçmiş yıllara göre daha fazla atama imkanına sahip olacaklar. Engelli memur adaylarının aldıkları puanlara göre isabetli tercih yapmaları için Etimesgut ilçesinde bir ÖMSS merkezi kuruldu. İlk yerleştirmede olduğu gibi bu yıl içinde de engellilerin puan durumuna göre, isabetli tercih yapmalarını sağlamak amacı ile Kent Konseyi Binası’nda rehberlik merkezi kuruldu.

Merkezin tanıtım konuşmasını yapan Belediye başkanı Enver Demirel;  Geçen sene de ÖMSS tercih merkezi kurduklarını söyleyerek “ Geçen sene Ankara Etimesgut ilçesinde 91 engelli vatandaşımızın ÖMSS merkezi sayesinde başarılı bir şekilde memur olarak atanmaları gerçekleştirildi” dedi.

Engelli Atamalarında Etimesgut İlk Sırada Yer alıyor.
Toplantıya katılan diğer bir isim TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş, engellilerin sorduğu soruları cevaplayarak sınav sonrasında yapılacak doğru tercihin atamalarda daha büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca konuşmasında Ankara Etimesgut ilçesinin engelli atamalarında Türkiye’de ilk sırada yer aldığını belirterek, 2013 yılında da Etimesgut’tan daha çok engelli atanmasını hedef olarak belirlediklerini ifade etti.

Açılan ÖMSS merkezinde engellilerin uzmanlar eşliğinde eğitim durumu, puan durumu ve kendi kişisel durumlarına göre en doğru tercihi yapmaları için yardımcı olunmaktadır. Engelliler, açık olan kadroları detaylı olarak www.osym.gov.tr ve teday.org.tr adreslerinden öğrenebilirler.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: Engelli İstihdamı, Engelli Memur Alımı, ÖMSS
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2013, 12:49:16 ÖS Gönderen: melleseferi »