*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SYDV Yardımları  (Okunma sayısı 1925 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SYDV Yardımları
« : Eylül 07, 2013, 04:04:29 ÖÖ »
SYDV Yardımları



İllerde Valilik, ilçelerde Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, kısaca SYDV, yardıma ihtiyacı olan ve muhtaç kimselere 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında  yardım yapmaktadır. Vakıflar, Başkanlığını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yaptığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulunun yönetimindeki fonun muhtaç kişilere aktarılmasından bizzat sorumludur.

SYDV tarafından yapılan yardımları şu şekilde gruplayabiliriz:

Sosyal Yardım Programları
Aile Yardımları
Nakdi Yardım
Gıda Yardımı
Yakacak Yardımı
Barınma Yardımı
Eğitim Yardımları
Eğitim Materyali Yardımı
Şartlı Eğitim yardımı
Öğrenci Barınma, Taşıma, İaşe Yardımı
Sağlık Yardımları
Tedavi Destek Yardımı
Şartlı Sağlık Yardımı
Özürlü İhtiyaç Yardımları
Özel Amaçlı Yardımlar
Terör Zarar Yardımı
Afet Desteği Yardımı
Proje Destek Programları
Gelir Getirici Proje Desteği
Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) Desteği
Sosyal Hizmet Proje Desteği
İstihdam Eğitimi Proje Desteği
Geçici İstihdam Proje Desteği
Toplum Kalkınması Proje Desteği
Düzenli Yardım (Maaş) Programları
2022 Maaşı
Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (Dul Maaşı)
1.Sosyal Yardım Programları
SYDV’ler tarafından yoksul ve muhtaç vatandaşlara yapılan genel yardımlardır.

A.Aile Yardımları
Hane bazlı anlayışla aileyi bir bütün olarak kabul edip bir haneye bir yardım usulüne göre yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlardır.

a.Nakdi Yardım
Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı hanelere yardıma muhtaç hanenin başvuru dilekçesini vermesiyle bir defaya mahsus olarak yapılan, sürekli olmayan parasal yardımlardır.

b.Gıda Yardımı
İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere yılda iki kez yapılan ayni nitelikli yardımlardır.

c.Yakacak Yardımı (Kömür Yardımı)
2003 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmeleri’nden sağlanan kömür muhtaç ailelere hane başı en az 500 KG olmak kaydıyla yapılan ayni nitelikli yardımlardır.

d.Barınma Yardımı
Oturalamayacak derecede eski, kötü ve bakımsız yerlerde ikamet eden yoksul vatandaşlara evlerinin onarımı, çok kötü durumda olanların ise yıkılıp yeniden yapımı için nakdi ya da ayni olarak yapılan yardımlardır.

B.Eğitim Yardımları
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve yoksulluğun nesilden nesile aktarılan adeta bir yazgı olma durumunun önüne geçebilmek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu’nun büyük bir kısmı eğitim yardımlarına ayrılmaktadır.

a.Eğitim Materyali Yardımı
İhtiyaç sahibi ailelerdeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine defter, önlük, ayakkabı, kırtasiye malzemesi gibi temel okul ihtiyaçlarına yönelik yapılan yardımlardır.

b.Şartlı Eğitim yardımı
Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere okuma çağına gelmiş çocuklarını okula göndermeleri şartıyla yapılan ve çocuklar okula gittikleri sürece devam eden, hane içinde özellikle anneye verilen parasal yardımlardır.

c.Öğrenci Barınma, Taşıma, İaşe Yardımı
Taşımalı sistem dışında kalan öğrencilere yapılan barınma, ulaşım, iaşe gibi temel içerikli yardımlardır.

C.Sağlık Yardımları
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda dosyası bulunan ve sağlık harcamaları konusunda yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yapılan ayni ve nakdi içerikli yardımlardır.

a.Tedavi Destek Yardımı
Sosyal güvenceden yoksun kişilerin tedavi harcamalarının ya da yeşilkartın karşılayamadığı tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik yapılan yardımlardır.

b.Şartlı Sağlık Yardımı
İhtiyaç sahibi ailelerde özellikle anne adına 0-6 yaş grubu çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrolüne götürmeleri şartıyla verilen parasal yardımlardır. Ayrıca gebe bayanlara gebelik süresince düzenli olarak muayene olmaları ve doğumlarını hastanede gerçekleştirmeleri şartıyla bu yardım programı kapsamında yardım yapılmaktadır.

D.Özürlü İhtiyaç Yardımları
Tekerlekli sandalye, protez, işitme ve konuşma cihazı gibi özürlülerin topluma uyumunu kolaylaştıran ve ihtiyaçlarına yönelik yapılan yardımlardır.

E.Özel Amaçlı Yardımlar
Özel amaçlara yönelik SYDV yardımlarıdır.

a.Terör Zarar Yardımı
Terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasına yönelik yapılan sosyal yardım programıdır.

b.Afet Desteği Yardımı
Sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerden zarar görmüş kişilere yapılan ayni ve nakdi nitelikli Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımlarıdır.

2.Proje Destek Programları
Çalışabilir ve üretebilir bir toplum yaratmak gayesiyle ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlara iş kurmaları, toplum için yararlı işler yapmaları ve istihdam sağlamaları; kurum ve kuruluşlara da sosyal yardım ve istihdam projeleri geliştirmeleri amacıyla yapılan yardımlardır.

A.Gelir Getirici Proje Desteği
Sosyal ve ekonomik olarak yoksunluk için bulunan kişilere kendisine ve topluma faydalı olmaları amacıyla kentte iş kurmaya, köyde ise yöreye uygun sürdürülebilir faaliyetlere yönelik olarak gelir getirici projelere yapılan parasal yardımlardır.

B.Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) Desteği
Ekonomik açıdan kötü durumda olan Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine hayvancılık alanında yapılan desteklerdir.

C.Sosyal Hizmet Proje Desteği
Sosyo-ekonomik bakımdan toplumun dışında kalan ya da bu risk altında olan kişilerin topluma kazandırılması amacıyla yapılan projeleri dekteklemeye yönelik yadımlardır.

D.İstihdam Eğitimi Proje Desteği
Meslek edindirme amacıyla ilgili kişilere İŞKUR ile ortak olarak yapılan desteklerdir.

E.Geçici İstihdam Proje Desteği
İŞKUR ile yapılan ortak çalışma sonucu kısa süreli işlerde SYDV bünyesinde kayıtlı kişilerin çalıştırmasına yönelik bir programdır.

F.Toplum Kalkınması Proje Desteği
Çok aşamalı ve birden fazla projenin tek elde idaresine yönelik ve makro ölçekde fayda sağlayıcı faaliyetlere yapılan desteklerdir.

3.Düzenli Yardım (Maaş) Programları
Bu programdaki yardımlar maaş şeklinde, kişinin ilgili yardım için şartlarının uygunluğu devam ettiği sürece sürekli olarak banka hesabına yatmaktadır.

a.2022 Maaşı
2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereği 65 yaş ve üzeri yaşlılara, 18 yaşından büyük özürlülere ve 18 yaşından küçük özürlü yakını bulunanlara verilen maaştır. (2022 Maaşı Rehberi’miz için tıklayınız.)

b. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (Dul Maaşı)
Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik olarak aylık 250 TL olarak iki ayda bir 500 TL tutarında hesaplarına yatırılan ödemelerdir.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: 2022 Maaşı, Dul Maaşı, Özürlü Maaşı, SYDV, Yaşlılık Maaşı