*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Muafiyet Düzenlemesi Engelli Birey ve Ailesi Lehine Olmalıdır  (Okunma sayısı 47 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Muafiyet Düzenlemesi Engelli Birey ve Ailesi Lehine Olmalıdır



Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, meclise sunulacak vergi paketine, engelli bireylerin ailelerine ‘vergi mirası’ yükleyecek bir maddenin eklenmesi iddiasına tepki gösterdi.

Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV’sini tümden ödemek zorunda kalacak. Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, meclise sunulacak vergi paketine, engelli bireylerin ailelerine ‘vergi mirası’ yükleyecek bir maddenin eklenmesi iddiasına tepki gösterdi.

Arslanhan açıklamasında, “Engelli bireyin vefatından sonra ailesine miras olarak ÖTV vergisini bırakacak olması ne acı, düzenlemeden vazgeçilmelidir. Muafiyet düzenlemesi engelli birey ve ailesi lehine olmalıdır. Yakın bir süreçte meclise sunulacak vergi paketine, engelli bireylerin ailelerine ‘vergi mirası’ yükleyecek bir maddenin eklenmesi bekleniyor. Buna göre, Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV’sini tümden ödemek zorunda kalacak. Böylelikle hayatını kaybeden engelliler, geride kalan ailelerine vergi mirası bırakacak. Bizler söz konusu tasarıya mağduriyet yaşanmaması adına katkı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan alınan bilgilere göre, bayramdan hemen sonra meclise sunulacak vergi paketine, engelli ailelere ‘vergi mirası’ yükleyecek bir maddenin eklenmesi bekleniyor. Buna göre, Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV’sini tümden ödemek zorunda kalacak.

Kaynak: Yalovagazetesi


Engelli Birey Murat Arslanhan ÖTV Muafiyeti Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri